Bitcoin stabiliseert terwijl AI-crypto ontploffen

Stefan de Graaf


De bitcoin (BTC) koers is de afgelopen dagen tot onder de $65.000 gezakt, en ook vandaag is het nog niet gelukt om hier weer echt boven te komen. We blijven hangen op de zonde rond de $64.800 en voorlopig lijkt hier steun te zijn gevonden. De vraag is nu of we hier stuiteren, of dat er verdere daling er aan zit te komen die ons naar lagere niveaus gaat brengen.

Bitcoin doorbreekt $70.000, cryptomarkt wacht in spanning af

Bitcoin doorbreekt $70.000, cryptomarkt wacht in spanning af

Blik op de crypto markt

De totale marktkapitalisatie, de waarde van alle cryptocurrencies bij elkaar, is vandaag met 0,2% gedaald tot $2,49 biljoen in de afgelopen 24 uur.

Bitcoin is momenteel te koop voor een prijs van €60.474 op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo. Over de afgelopen 24 uur is dat geen verschil. Op de in Dubai gesitueerde exchange Bybit powered by SATOS komt de prijs daarmee uit op $64.852.

De hardste stijgers, waaronder FET

De hardste stijgers uit de top 100 grootste cryptocurrencies zijn als volgt:

 • Fetch.ai (FET) is met 17,9% gestegen tot $1.61.
 • SingularityNET (AGIX) is met 14,3% gestegen tot $0.6574.
 • Jupiter (JUP) is met 8,3% gestegen tot $0.7771.
 • Core (CORE) is met 8,0% gestegen tot $1.39.
 • ORDI is met 7,3% gestegen tot $40.14.
 • FLOKI (FLOKI) is met 7,0% gestegen tot $0.0001792.

Vooral Fetch.ai doet het uitstekend. De koers van FET is vandaag met 17,9% gestegen en toont een sterke positieve trend. Ook SingularityNET laat een sterke stijging zien. Deze AI-munten zijn uiteraard met elkaar verbonden omdat de plannen bestaan dat ze binnenkort gaan fuseren, een gebeurtenis die de cryptogemeenschap nauwlettend in de gaten houdt.

Dat FET zo hard zou gaan stijgen kwam niet helemaal als een verrassing. Analisten van Crypto Insiders zagen dit een tijdje geleden al aankomen.


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto

De hardste dalers, waaronder NOT

De grootste dalers uit de top 100 grootste cryptocurrencies zijn als volgt:

 • LayerZero (ZRO) is met 16,3% gedaald tot $3.72.
 • Beam (BEAM) is met 6,3% gedaald tot $0.01784.
 • Flare (FLR) is met 5,6% gedaald tot $0.02555.
 • Lido DAO (LDO) is met 4,5% gedaald tot $2.19.
 • Ethereum Name Service (ENS) is met 3,5% gedaald tot $25.27.
 • Notcoin (NOT) is met 3,5% gedaald tot $0.01471.

We zien vandaag dus niet alleen harde stijgers, maar ook harde dalers. De altcoinmarkt kiest eigenlijk niet 1 richting, maar gaat alle kanten op. Behoorlijke volatiliteit nu de BTC koers wat lijkt te zijn gekalmeerd.

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers.

Pak €10,- gratis!


🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze

Het belangrijkste crypto nieuws van de afgelopen dag

Het belangrijkste nieuws van vandaag heeft te maken met het gedrag van BTC whales. Zij lijken namelijk massaal te verkopen momenteel. De afgelopen twee weken hebben deze grote investeerders meer dan een miljard dollar aan BTC van de hand gedaan.

Daarnaast diversifiëren Bitcoin miners naar AI-activiteiten vanwege de dalende miningopbrengsten na de Bitcoin halving eerder dit jaar. Bedrijven zoals Core Scientific, Bit Digital, Hive, Hut 8 en TeraWulf richten hun datacentra steeds meer op AI en machine learning, wat hen helpt te profiteren van de groeiende AI-sector en bijdraagt aan de verkoopdruk op BTC.


Post Views: 0

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment