Bitcoin spot ETF’s groeien opnieuw enorm, koers reageert sterk

Stefan de Graaf


Crypto-beursproducten zijn sinds de goedkeuring van tien bitcoin spot ETF’s in januari enorm in trek. Dit geldt met name voor de nieuwe ETF’s, die al voor een aantal records hebben gezorgd. Vorige week zijn ze opnieuw enorm gegroeid.


🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto

Bitcoin spot-ETF’s enorm in trek bij handelaren

Dat schrijft CoinShares in zijn wekelijkse onderzoeksrapport. Vorige week groeiden de onderzochte fondsen met in totaal 1,84 miljard dollar. Alleen het bedrag van drie weken geleden wist dit te overstijgen; dat was dan ook een record.

Het overgrote deel daarvan ging naar BlackRock-dochterbedrijf iShares, dat ook het nieuwe IBIT-beursfonds voor bitcoin beheert. Sterker nog, diens groei was met ruim 2,05 miljard dollar zelfs meer dan het netto bedrag van alle fondsen bij elkaar.

CoinShares meet de prestaties van veel meer beursproducten. Dat IBIT bovenaan staat, betekent dat BlackRock dus echt gigantisch is gegroeid. Het was de zoveelste week waarin IBIT enorme stappen heeft kunnen zetten. Het heeft inmiddels al 10 miljard dollar onder beheer; dat heeft het sneller gedaan dan welk ander Exchange Traded Fund dan ook.

Ook de crypto-ETF’s van Fidelity zijn vorige week flink gegroeid. Met ruim 708 miljoen dollar om precies te zijn. Daarentegen zijn de fondsen van Grayscale opnieuw met bijna 1,5 miljard dollar gekrompen.

Ethereum weer in trek

Zoals we inmiddels wel gewend zijn was bitcoin (BTC) weer goed voor het merendeel van het instromende geld – 1.728 miljoen dollar om precies te zijn. Zelfs de outflows bij Grayscale waren wederom niet genoeg om de groei van de bitcoin-fondsen te remmen.

Ethereum (ETH) fondsen groeiden met bijna 85 miljoen dollar, wat fors meer was dan voorgaande weken. Dit bevestigt dat investeerders nu hun aandacht verplaatsen van bitcoin naar ethereum. De fondsen voor de grootste altcoin zijn sinds begin dit jaar gegroeid met 137 miljoen dollar, de groei van vorige week is daar dus een groot deel van.

Ook valt op dat handelaren wat voorzichtiger worden met bitcoin. De beursproducten die short zijn op bitcoin en dus mikken op een dalende koers zijn gegroeid met 22 miljoen dollar. De kapitaalstromen van de overige altcoin-fondsen waren verwaarloosbaar, alhoewel die voor solana (SOL) met bijna 12 miljoen dollar zijn gekrompen.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 9000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.


Post Views: 348Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment