Bitcoin sentiment daalt, Mt. Gox nieuws en ETF updates

Stefan de Graaf


 

Goedemorgen Crypto Insiders, in dit artikel brengen we je een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen op de crypto markt van de afgelopen nacht.

Zo ben je snel op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen. Gedurende de dag kun je uitgebreidere artikelen op Crypto Insiders verwachten over deze onderwerpen.


🎁 Begin het nieuwe jaar goed: €10,- gratis crypto naar keuze

Bitcoin fear en greed index daalt fors

De bitcoin (BTC) ‘fear and greed’ index, een bekende sentimentindicator voor de crypto-markt, zakte afgelopen nacht naar het laagste punt in 100 dagen.

Rond de tijd van de langverwachte bitcoin-ETF goedkeuringen, stond de meter nog ruim boven de 70, oftewel “extreme hebzucht.” Vandaag zakt deze naar 48, oftewel “neutraal”.

Het is een duidelijk teken van het afnemende sentiment sinds de lancering van de ETF’s nog niet het gewenste effect heeft gehad op de bitcoin koers.

Mt. Gox klanten krijgen bericht

Gisteren kregen meerdere klanten van de failliette Mt. Gox Exchange bericht. Dat meldden ze via het sociale mediaplatform Reddit.

Mt. Gox was ooit de grootste bitcoin beurs ter wereld voordat het gehackt werd en instortte.

Klanten wachten al jaren op hun geld, maar de crypto-wereld vreest dat dit ook kan leiden tot een massale BTC dump op de markt.


Solana wil nieuwe goedkopere crypto smartphone uitbrengen

Core Scientific keert terug naar de beurs

Gisteren was op Crypto Insiders nog te lezen over Core Scientific, een van de grootste bitcoin mining bedrijven ter wereld.

Het bedrijf moest in 2022 faillissement aanvragen, maar is daar nu uitgestapt na een succesvol herstructurering. Core Scientific keert vandaag terug naar de Nasdaq beurs.


Terra (LUNA) wil doorstart maken, bedrijf vraagt faillissement aan

Hoeveel BTC stroomt nog uit de Grayscale ETF?

We gaan weer terug naar de ETF’s. De grote uitstroom uit het Grayscale fonds zorgt voor veel druk op de koers. Alhoewel een deel van de uitstroom wordt opgevangen door de nieuwe ETF’s, maakt de markt zich zorgen over hoeveel meer nog zal vertrekken uit het GBTC fonds.


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Geen rechtszaak nodig voor ethereum ETF

De markt wacht ondertussen af wat de Securities and Exchange Commission zal beslissen over de aanvragen voor ethereum (ETH) ETF’s.

In een interview met Coinage Media meldt commissielid Hester “crypto mom” Peirce dat er ditmaal geen rechtszaak nodig zal zijn voor de goedkeuring van ethereum-ETF’s.

Peirce was echter jaren geleden ook optimistisch over bitcoin-ETF’s en de goedkeuring daarvan duurde uiteindelijk een stuk langer dan verwacht.


Start gratis met crypto 📈: Bitvavo geeft alle Nederlanders vandaag €10 gratis crypto naar keuze 🚀. Meld je vandaag aan 🚀

Ethereum client marktaandeel neemt af

Tot slot hebben we nog meer ethereum nieuws. Geth, een belangrijke uitvoeringsclient voor Ethereum, ziet zijn marktaandeel dalen door zorgen over centralisatie.

Mocht er een kritieke fout in Geth optreden, dan kan dit ervoor zorgen dat 80% van gestakete ETH verloren gaat. Het marktaandeel is gedaald van 84% naar 78,8%

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment