Bitcoin schrijft geschiedenis: nieuwe all-time-high op komst?

Stefan de Graaf


Verschillende bitcoin (BTC) cycli zijn nooit hetzelfde, maar ze rijmen vaak wel. Oftewel, ze volgen ongeveer dezelfde patronen. Momenteel doet de bitcoin koers echter iets wat totaal niet rijmt, en het is zeer bullish.

In de voorgaande twee cycli werd de bitcoin koers beide keren voordat de bitcoin halving plaatsvond, afgewezen op het 0.618 fibonacci retrace-niveau. We bevinden we ons momenteel ongeveer twee maanden voor de halving, en bitcoin heeft voor het eerst in de geschiedenis vóór de halving een wekelijkse candle boven dit cruciale niveau gesloten. 


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen hier €10,- gratis crypto

Bitcoin schrijft geschiedenis

In 2016 en in 2020 werd dit niveau doorbroken na de halving. We lijken dus iets voor te liggen op schema. Dit kan te maken hebben met de groei aan vraag als gevolg van de bitcoin ETF’s. De vorige keren dat dit niveau werd doorbroken werd echter binnen vrij korte tijd een nieuwe all time high bereikt voor bitcoin.

In 2016 duurde dit 63 dagen en in 2016 duurde dit 49 dagen. Mocht de geschiedenis opnieuw rijmen dan kunnen we dus in april, rondom de halving, een nieuwe all time high voor bitcoin verwachten.

Lang was de prognose dat we eind dit jaar nieuwe hoogtes zouden gaan zien. Vooral de bekende cryptoanalist CryptoCon was een groot voorstander van deze theorie. Hij baseerde deze voorspelling op de patronen die de bitcoin koers in voorgaande cycli vertoonden.

Bitcoin binnen twee maanden naar all time high

Op basis van deze theorie claimde hij enkele weken geleden ook dat het 0.618 fibonacci retrace niveau een lokale top zou vormen. Hierbij richtte hij destijds de ogen op een koers van $30.000 als mogelijk doelwit voor een ‘pre-halving correctie.’ 

Inmiddels is BTC echter dit niveau gepasseerd en analisten nemen de theorie dat we al een mogelijke nieuwe all time high zullen krijgen rondom de halving steeds serieuzer. Heel onrealistisch is dit niet. De bitcoin koers bevindt zich momenteel namelijk ‘nog maar’ 24 procent onder de historische piek van $69.000.

We gaan dus mogelijk een paar hele explosieve maanden tegemoet. Niks is echter een garantie, en adequate risico management is altijd nodig. 

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 9000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.


Post Views: 29Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment