Bitcoin schrijft geschiedenis, maar $120 miljoen weggevaagd

Stefan de Graaf


In een adembenemende ontwikkeling binnen de cryptocurrencies heeft bitcoin (BTC vandaag een opzienbarend nieuw prijsrecord bereikt. De munt doorbrak de magische grens van $70.000, waarmee het vorige record werd overtroffen en nieuwe verwachtingen werden geschapen voor de toekomst van crypto. Echter, handelaren kregen vervolgens rake klappen.


Spannende tijden voor Bitcoin houders: Lagere kosten in zicht

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Een kortstondige piek gevolgd door BTC liquidaties

Hoewel de vreugde van het bereiken van dit nieuwe hoogtepunt van korte duur was, met een terugval tot $67.000 direct na het vestigen van het record, toont bitcoin een veerkracht die investeerders hoopvol stemt. Deze recente fluctuatie is relatief gematigd in vergelijking met een eerdere schok, waarbij de munt binnen een week na het vestigen van een record $9.000 in waarde verloor. O

Toch zijn er veel handelaren geliquideerd. In minder dan een uur tijd vonden er meer dan $118 miljoen aan liquidaties plaats, vooral handelaren in een long positie werden uit hun posities gestopt, zo blijkt uit data van CoinGlass. De afgelopen 24 uur vonden er op het moment van schrijven maar liefst $286 miljoen aan liquidaties plaats. Dat is veel meer dan normaal en laat zien dat de volatiliteit in de markt enorm is op het moment.

Liquidaties vinden plaats wanneer handelaren met leverage, ofwel hefboom, te diep in het rood komen te staan in hun posities. Op dat moment sluit het handelsplatform in kwestie automatisch de positie van de handelaar om verdere verliezen te voorkomen. In het geval van zo’n liquidatie verliest de handelaar de volledige inzet van de positie.

De impact van handelsvolumes op de bitcoin koers

Het handelsvolume van bitcoin geeft inzicht in de huidige dynamiek van de markt. Met een buitengewoon fors 24-uurs handelsvolume van ongeveer $161 miljard, is het duidelijk dat de interesse in de crypto markt momenteel enorm is. Er zijn zeer veel investeerders en handelaren actief, wat de volatiliteit van de koers van BTC uiteraard enkel in de hand werkt.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment