Bitcoin relatief onrustig, altcoins in het rood

Stefan de Graaf


Het is een wispelturige dag op de cryptomarkt vandaag. De bitcoin (BTC) koers staat iets in het groen, nadat het eerder vandaag nog bijna 2% in het rood stond. Op de altcoin markt kleurt alles overwegend rood, met hier en daar een coin die toch weet te klimmen.

Blik op de crypto markt

De totale marktkapitalisatie, de waarde van alle cryptocurrencies bij elkaar, is vandaag met 0,3% gezakt tot $2,66 biljoen in de afgelopen 24 uur. 

Bitcoin is momenteel te koop voor een prijs van €62.805 op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo. Over de afgelopen 24 uur is dat een stijging van 0,83%. Op de in Dubai gesitueerde exchange Bybit powered by SATOS komt de prijs daarmee uit op $67.934.

De hardste stijgers, waaronder TON

Toncoin (TON), Bitcoin Cash (BCH) en Ethereum Classic (ETC) zijn vandaag de hardst gestegen cryptocurrencies uit de top. 

  • TON is met 5,5% gestegen tot $5,40
  • BCH is met 5,2% gestegen tot $673,68
  • ETC is met 0,8% gestegen tot $32,87

Alledrie nette stijgingen, gezien de staat van de rest van de altcoin-markt. Slechts 4 munten weten op dit moment een stijging te noteren. De rest staat allemaal in het rood.

De hardste dalers, waaronder WIF

Dogwifhat (WIF), Aptos (APT) en Fetch.ai (FET) zijn de hardste dalers van de afgelopen 24 uur in de top 50. Deze 3 altcoins zijn respectievelijk met 12,7%, 8,9% en 8,3% gedaald.

Opnieuw staat WIF bovenaan de lijst van hardste dalers. De memecoin is de afgelopen maanden krankzinnig hard gestegen, maar voorlopig zakt WIF verder weg. Over de afgelopen 7 dagen staat WIF met zo’n 8% in het rood.

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 20 euro gratis aan nieuwe gebruikers. 

Pak €10,- gratis!

Het belangrijkste crypto nieuws van de afgelopen dag

Het belangrijkste nieuws vandaag heeft te maken met de voorraad van bitcoins op crypto exchanges. Deze voorraad is namelijk gedaald tot een historisch dieptepunt dat al sinds 2022 niet meer is gezien. Normaal gesproken is een slinking in de BTC-voorraad van exchanges een behoorlijk positief signaal.

Het betekent namelijk dat klanten van exchanges liever hun munten zelf in bewaring nemen. Dat suggereert dat ze voorlopig niet van plan zijn om te verkopen.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment