Bitcoin prijsstijging zet gerelateerde cryptoprojecten in de spotlight

Stefan de Graaf


De koers van bitcoin (BTC) is de afgelopen dag door het dak gegaan. Dankzij een stijging van meer dan 10 procent is de koers aangekomen bij de 47.000 dollar. Zoals gewoonlijk trekt de koning der cryptocurrencies de rest van de markt met zich mee, met Bitcoin gerelateerde projecten in het bijzonder. Zowel layer-2’s als BRC-20 tokens staan momenteel volop in bloei.


Crypto ontbijt: Bitcoin breekt nieuw record, land verbiedt crypto

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Bitcoin projecten schieten omhoog

Koersen van verschillende Bitcoin smart contract projecten zijn met dubbele percentages de lucht in geschoten.

Stacks (STX), op plek 22 binnen de cryptomarkt, staat 30,77 procent in de plus ten opzichte van 24 uur geleden. Met een huidige prijs van 3,25 dollar is STX de afgelopen 30 dagen met een indrukwekkende 114 procent gestegen.

Dankzij de forse stijging nadert stacks zijn all-time high van 3,39 dollar dat in december 2021 werd bereikt.

Het is de op twee na hardste stijger van vandaag, achter theta network (THETA) op plek 2 en pepe (PEPE) op plek 1.

RIF, de native token van Rootstock Infrastructure Framework, is de afgelopen dag bovendien met 25 procent gestegen evenals map protocol (MAP) dat met 16 procent in waarde is toegenomen.

Het Rootstock Infrastructure Framework is een servicelaag gebouwd bovenop de Rootstock blockchain, die smart contract mogelijkheden naar Bitcoin brengt. MAP Protocol is een layer-2 bovenop Bitcoin gericht op interoperabiliteit.

Ook BRC-20 tokens, ofwel altcoins die gebruikmaken van Ordinals inscripties, doen het momenteel uitstekend.

BTC prijsexplosie

Uiteraard zijn het niet alleen de Bitcoin gerelateerde crypto’s die in bloei staan op het moment. Het leeuwendeel van de markt staat ten minste enkele procenten hoger dan gisteren.

Bitcoin staat op zijn hoogste prijs sinds 1 december en is slechts 20 procent verwijderd van zijn in november 2021 bereikte all-time high van 69.000 dollar. De totale crypto-marktkapitalisatie is de afgelopen 24 uur bovendien met 8,4 procent gestegen tot 2,262 biljoen dollar.

De vorige maand gelanceerde spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) spelen een belangrijke rol bij bitcoin’s koersexplosie en dus de opleving op de cryptomarkt.

Gisteren boekten de negen nieuw op de markt gebrachte fondsen, ofwel alle spot ETF’s met uitzondering van Grayscale’s GBTC, een recordvolume van 2,4 miljard dollar.

De netto-instroom voor alle fondsen tezamen kwam bovendien binnen op 520 miljoen dollar, wat de vierde beste handelsdag sinds de lancering betreft.


Post Views: 47Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment