Bitcoin prijs breekt $70.000, maar we zijn er nog lang niet

Stefan de Graaf


Dit is wat ik noem een overtuigende overwinning op de $70.000 van bitcoin (BTC)! Okay, de week is pas net begonnen en toch ziet de data er al goed uit.


Crypto Ontbijt: Bitcoin mijlpaal BlackRock, Ethereum ETF nieuws & meer

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Bitcoin breekt de $70.000 grens

In november 2021 behaalde bitcoin destijds de all-time high van ruim $69.000. Daar zit bitcoin nu dus boven. Door een wekelijkse sluiting te printen boven de $70.000 kunnen we langzaam dit niveau als steunpunt gaan zien. Dat is relevant omdat bij een potentiële correctie dit niveau dan als vangnet fungeert.

Op weg naar $100.000

Mensen die mij al even volgen weten dat ik vaak herhaal dat $80.000 qua koopkracht gelijk staat aan de all-time high van november 2021 op die $69.000. Dat komt door een geldontwaarding van 15% in twee jaar tijd.

Daar is de ontwaarding van dit jaar (ruim 2%) nog niet in meegenomen! Daarom ben ik nu ook nog lang niet lyrisch over de prijs van bitcoin. Sterker nog, $100.000 is echt een ondergrens wat mij betreft, voor deze cyclus.

De psychologische barrière

Verwacht turbulentie tussen de $80.000 en $100.000. Mensen die hun bitcoin op veel lagere niveaus hebben gekocht, kunnen een deel winst gaan nemen. Zie het als de GBTC outflow.

Dit kan even duren voordat het geabsorbeerd is, voordat bitcoin weer naar hogere niveaus gaat. Dit is mijn verwachting op basis van het succes van de spot Bitcoin ETF, de grote katalysator voor deze bull-run.

Kansen voor en na de bitcoin halving

De halving is rond de 20 april 2024. In voorgaande cycli begon de echte stijging pas ná de Bitcoin halving, waarbij de beloning voor miners gehalveerd wordt. Daarmee neemt de schaarste toe (want: minder nieuwe bitcoin te verkrijgen).

Je bent dus nog steeds op tijd! Let wel: hoe langer je wacht met instappen tijdens de bull-run, hoe groter het risico op een forse correctie en hoe kleiner het potentieel.

Disclaimer: Dit is geen beleggingsadvies. Doe altijd je eigen onderzoek voordat je investeert.

Abonneer je nu op het YouTubekanaal van Eenrijkerleven en volg Eenrijkerleven op Instagram en/of Twitter.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment