Bitcoin president herkozen, enorme Ethereum uitstroom & meer

Stefan de Graaf


Goedemorgen Crypto Insiders, in dit artikel presenteren we een samenvatting van de meest relevante gebeurtenissen in de crypto wereld die afgelopen nacht hebben plaatsgevonden.

Hiermee ben je snel bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen. Gedurende de dag verschijnen er op Crypto Insiders meer uitgebreide artikelen over deze thema’s.

Ethereum ETF van Grayscale kan eerst flink kapitaal verliezen

Ethereum ETF van Grayscale kan eerst flink kapitaal verliezen

Bitcoin koers stijgt naar $69.000

Bitcoin (BTC) komt groen gekleurd het weekend uit en de markt lijkt hoopvol dat deze week beter uitpakt dan afgelopen week.

Momenteel loopt de koers tegen weerstand aan rond $69.000. Klik hier voor een uitgebreidere koersupdate voor bitcoin.

Ondertussen beginnen ook weer meerdere memecoins sterk aan te trekken en dat lijkt wederom te maken te hebben met GameStop (GME) aandelen.

Drukke macro-economische week in aantocht

Mogelijk wordt het nog een volatiele week op de financiële markten. We krijgen namelijk een grote reeks macro-economische data uit de VS deze week voorgeschoteld.

Ook neemt de Europese Centrale Bank een nieuwe rentebeslissing. Klik hier om daarover meer te lezen.


📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀

Pro-bitcoin president begint zijn tweede termijn

Najib Bukele, de controversiële president van El Salvador, is aan zijn tweede termijn begonnen. Hij is de president die in 2021 van El Salvador het eerste land ter wereld maakte dat bitcoin als wettig betaalmiddel erkende.

Het beleid van de pro-bitcoin president had veel kritiek gekregen in de afgelopen jaren, maar nu mag Bukele het met nog eens vijf jaar doorzetten.

Ethereum kan $4.500 bereiken voor livegang van ETF’s

Ethereum kan $4.500 bereiken voor livegang van ETF's

Ethereum verlaat massaal beurzen

Meer dan $3 miljard aan ethereum (ETH) is van cryptobeurzen afgehaald sinds 23 mei. Dat is de dag dat de spot ethereum-ETF’s werden goedgekeurd in de VS.

Volgens analist Leon Waidmann ligt de hoeveelheid bitcoin en ethereum op beurzen op het laagste niveau in jaren. Voor BTC is het nog slechts 11,6% en voor ETH zelfs maar 10,6%. Dit wordt gezien als zeer bullish voor de koersen.

Ondanks dat deze cijfers veel vertrouwen tonen in de ethereum-ETF’s, verwacht lang niet iedereen dat ze gelijk zo sterk zullen presteren als de bitcoin-ETF’s in januari dit jaar.

Zo schrijft ETF-expert Eric Balchunas dat hij verwacht dat de ethereum-ETF’s ongeveer 20% zullen ophalen van wat bitcoin deed. Dat zou echter alsnog een succesvolle lancering zijn ten opzichte van de meeste ETF’s.

Ethereum ETF’s kunnen volgende maand al lanceren, zeggen experts

Ethereum ETF’s kunnen volgende maand al lanceren, zeggen experts

$650 miljoen aan crypto ontgrendelt in juni

In juni volgt weer een grote ronde van zogenaamde ‘token unlocks’. Meer dan $650 miljoen aan verschillende cryptovaluta ontgrendelt deze maand.

Het gaat dan om aptos (APT), arbitrum (ARB), optimism (OP), starknet (STRK), immutablex (IMX), apecoin (APE) en meer.

Ethereum ETF’s kunnen in juni gelanceerd worden

Ethereum ETF’s kunnen in juni gelanceerd worden

$7 miljoen crypto van DEX gestolen

Tot slot komen ook weer berichten naar buiten da teen cryptobeurs is gehackt. Ditmaal gaat het om Velocore, een gedecentraliseerde exchange, of DEX.

Ongeveer $6,8 miljoen aan crypto werden afgelopen nacht van de cryptobeurs gestolen.


Post Views: 139

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 10.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment