Bitcoin plan MicroStrategy, Ethereum ETF’s uitgesteld

Stefan de Graaf


Goedemorgen Crypto Insiders, in dit artikel presenteren we een samenvatting van de meest relevante gebeurtenissen in de crypto wereld die afgelopen nacht hebben plaatsgevonden.

Hiermee ben je snel bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen. Gedurende de rest van de dag zullen er op Crypto Insiders uitgebreidere artikelen verschijnen over deze thema’s.


🚀 Nederlanders geven al onze lezers 300.000 gratis $SHIB ; pak jouw gratis 300.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

MicroStrategy wil $600 miljoen aan bitcoins kopen

MicroStrategy, met ruime afstand ‘s werelds grootste beursgenoteerde bitcoin (BTC holder, wil nog eens 600 miljoen dollar ophalen om meer bitcoin aan te schaffen.

In een verklaring van 4 maart wordt onthuld dat de Amerikaanse softwareleverancier het kapitaal wil ophalen in de vorm van converteerbare obligaties, om zo hun gigantische bitcoin-stapel verder uit te breiden.

Converteerbare obligaties kunnen op een later moment omgezet worden voor een bepaald aantal aandelen van het bedrijf.

De uitgifte hangt af van de condities op de markt en verschillende andere factoren, en heeft de potentie om met een extra 90 miljoen dollar te groeien.

MicroStrategy heeft momenteel een astronomische hoeveelheid van 193.000 bitcoins in handen. Tegen de huidige bitcoin koers draagt dit een waarde van bijna 13 miljard dollar.

Ethereum ETF’s BlackRock en Fidelity in de wacht

Vermogensgiganten BlackRock en Fidelity hebben gisteren te horen gekregen dat een besluit voor hun spot ethereum (ETH) Exchange-Traded Fund (ETF) langer op zich laat wachten.

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft gisteren aangekondigd dat haar beslissing voor zowel BlackRock’s iShares Ethereum Trust als Fidelity’s Ethereum Fund uitgesteld worden.

Het besluit komt niet bepaald uit een onverwachte hoek, aangezien er al lang geanticipeerd wordt op een eindoordeel bij de eerste definitieve deadline in mei. Specifiek zal de toezichthouder uiterlijk 23 mei naar buiten moeten treden met een definitief besluit voor de ETF-aanvraag van VanEck.


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto

Crypto plannen BRICS

De BRICS, een samenwerkingsverband van opkomende economieën Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika, hebben aangekondigd de wereld van crypto en blockchain in te stappen.

De groep van vijf naties hebben de oprichting van een onafhankelijk betalingssysteem aangekondigd, gebaseerd op crypto en blockchaintechnologie. Dit blijkt uit een artikel van het Russische persbureau TASS.

Dit initiatief is een gerichte opgave voor dit jaar om de invloed van BRICS binnen het wereldwijde monetaire stelsel te versterken.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment