Bitcoin op je MetaMask wallet straks mogelijk, volgens geruchten

Stefan de Graaf


MetaMask is een van de meest gebruikte gedecentraliseerde wallets binnen het cryptolandschap. En volgens bronnen bereidt het zich nu voor op een belangrijke update die de ondersteuning van bitcoin (BTC) mogelijk moet maken.


🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

MetaMask gaat mogelijk ook bitcoin-opslag aanbieden

Uit bronnen blijkt dat MetaMask binnenkort Bitcoin (BTC) zal ondersteunen. Het is nog niet precies bekend wanneer dit het geval zal zijn, maar verschillende bronnen beweren dat de integratie weleens binnen een maand zou kunnen plaatsvinden.

MetaMask is op het moment van schrijven voor meer dan 30 miljoen maandelijkse gebruikers een eerste stap naar de wereld van Web3 en gedecentraliseerde applicaties (dApps). Het programma is vooral van belang bij het beheren van tokens die op het Ethereum netwerk staan. De technologie van Ethereum is sinds de lancering uitgebreid met verschillende functies zoals smart contracts, waardoor het meer functionaliteiten biedt dan bij Bitcoin het geval is.

MetaMask-ontwikkelaar Consensys

De ontwikkelaar van MetaMask is Consensys. In 2022 haalde Consensys tijdens een financieringsronde dat werd geleid door ParaFi Capital 450 miljoen dollar op. Op dat moment werd het bedrijf geschat op een waarde van een slordige 7 miljard dollar.

Consensys richt zich met name op onderzoek en ontwikkeling binnen het Ethereum-ecosysteem. Hoewel het op dit moment al mogelijk is om Wrapped Bitcoin (WBTC) – Bitcoin in de vorm van een ERC-20 token op het Ethereum-netwerk – te beheren, zal de implementatie van native Bitcoin voor de gebruiker een welkome toevoeging zijn.

Op een vraag van Cointelegraph, werd door een woordvoerder van MetaMask geantwoord:

“MetaMask is toegewijd aan het omarmen van de multichain-wereld van Web3 en blijft voortdurend nieuwe functies verkennen om de bruikbaarheid en veiligheid van onze wallet te verbeteren.”

MetaMask Snaps, een functie die de integratie met niet-native blockchains mogelijk maakt, werd al eerder toegevoegd. Hierdoor kunnen gebruikers hun Bitcoin beheren binnen de MetaMask-interface zonder dat deze eerst naar een ERC-20 token omgezet hoeven te worden.

MetaMask heeft als doel om een multichain-ervaring te bieden, en de ondersteuning van Bitcoin is hier een eerste aanzet toe. Sinds vorig jaar werkt MetaMask ook samen met PayPal om Ethereum-aankopen in de Verenigde Staten mogelijk te maken.


Post Views: 424

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment