Bitcoin ontvangt opmerkelijke kritiek van JPMorgan CEO

Stefan de Graaf


Dat Jamie Dimon, de CEO van JP Morgan, absoluut geen fan is van Bitcoin (BTC) is al langer duidelijk. In gesprek met CNBC tijdens het World Economic Forum in Davos deed hij hier maar weer eens een schepje bovenop. Maar weet Dimon eigenlijk wel waar hij het over heeft?


Bitcoin miningreus laat faillissement achter zich, weer naar de beurs

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Dimon snapt niets van Bitcoin

In het verleden trok Dimon in een televisie interview al eens de maximale toevoer van 21 miljoen bitcoin in twijfel. En in gesprek met CNBC speculeert hij deze keer dat Satoshi Nakamoto, de mythische bedenker van Bitcoin, weleens een verrassing in petto zou kunnen hebben.

“Ik denk dat er een goede kans is dat, wanneer we bij 21 miljoen bitcoin komen, Satoshi Nakamoto tevoorschijn komt, hysterisch lacht, stil wordt en dat alle bitcoin zijn verdwenen,”

Aldus Dimon. Die daarnaast nogmaals zijn uitspraak van vorig jaar herhaalde en de limiet van 21 miljoen bitcoin in twijfel trok. “Hoe weten we dat het stopt bij 21 miljoen?”, zegt hij. De uitspraken van Dimon getuigen in ieder geval niet van heel veel kennis over Bitcoin. De laatste bitcoin zal namelijk pas in 2140 worden gemined. Hoe oud zou Satoshi Nakamoto dan wel niet moeten zijn om zijn verrassingstruc uit te voeren zoals Dimon verwacht?

Ook lijkt Dimon helemaal niets over de technische aspecten van het Bitcoin netwerk te begrijpen. Satoshi creëerde namelijk de code voor Bitcoin maar Satoshi heeft geen enkele controle over de blockchain of de Bitcoin miners.

Discutabele actie JP Morgan

Hoewel Dimon dus geen goed woord over heeft voor Bitcoin, is hij optimistischer over blockchaintechnologie zelf. 

“[Blockchain technologie] is anders. Blockchain is een technologie ledger systeem dat we gebruiken om informatie te verplaatsen. Ik denk dat dat een technologie is die bruikbaar is.”

Hoewel de opmerkingen van Dimon over Bitcoin alles behalve positief zijn, betekent dit niet dat JP Morgan zich onbewogen laat door de opkomst van Bitcoin. Eind december werd namelijk bekend dat de bank een samenwerking aanging met Blackrock voor diens Bitcoin Spot Exchange-Traded Fund (ETF). Deze ironische wending heeft vragen opgeroepen over de ware intenties en strategieën van JPMorgan en Jamie Dimon. Lees daar in dit artikel alles over.

 

Post Views: 96Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment