Bitcoin naar $2,3 miljoen – volgens grote vermogensbeheerder kan het

Stefan de Graaf


In een recent onderzoek van vermogensbeheerder ARK Invest wordt een buitengewoon gedurfd beeld geschetst van de toekomstige waarde van bitcoin (BTC). Er wordt namelijk voorgesteld dat deze kan stijgen tot een duizelingwekkende $2,3 miljoen. Deze prognose hangt wel af van een aanzienlijke allocatie van investeerders over de hele wereld. Dit scenario, hoewel ambitieus, wordt steeds realistischer geacht gezien de toenemende interesse van institutionele en vermogende beleggers in bitcoin.


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

De rationale achter de $2,3 miljoen voorspelling voor BTC

De potentie van bitcoin gaat verder dan louter speculatie. Het heeft zich volgens ARK ontpopt als een disruptieve kracht binnen het financiële systeem, dankzij zijn intrinsieke waarde, decentrale aard, en vermogen om als een betrouwbaar actief te fungeren in tijden van onzekerheid.

Met een marktaandeel van 40% ten opzichte van traditionele veilige havens zoals goud, toont bitcoin’s aantrekkingskracht. Verder benadrukt het onderzoek van ARK Invest dat bitcoin, ondanks zijn volatiliteit, op de lange termijn een rendabele investering blijft. Met een gemiddeld jaarlijks rendement van 44% over de afgelopen zeven jaar, overtreft bitcoin andere grote activaklassen.

ARK Invest adviseert een optimale allocatie van 19,4% in bitcoin voor beleggingsportefeuilles om de risico-aangepaste rendementen te maximaliseren. Dit advies is gebaseerd op een analyse over de afgelopen negen jaar, waaruit blijkt dat een dergelijke allocatie de beste resultaten oplevert. Een kleine verschuiving van slechts 1% van de mondiale investeerbare activa naar bitcoin zou de waarde ervan al kunnen doen stijgen naar $120.000, terwijl een agressievere verschuiving van 4,8% de prijs zou kunnen opdrijven naar $550.000.

Advertisement
De weg naar een waarde van $2,3 miljoen

Hoewel de voorspelling van een waarde van $2,3 miljoen voor bitcoin ongetwijfeld uitdagend en onzeker is, gezien de mogelijke regelgevende, technologische, en marktvolatiliteit, benadrukt ARK nogmaals de groeiende erkenning van bitcoin als een significante speler binnen de wereld van cryptocurrencies.

De visie van ARK Invest op de toekomstige waarde van bitcoin is niet alleen een teken van vertrouwen in de digitale munt, maar ook een indicatie van een verschuivende houding ten opzichte van investeringen in cryptocurrencies. Terwijl de markt zich blijft ontwikkelen, zullen zowel individuele als institutionele beleggers mogelijk de voorgestelde allocatie strategieën heroverwegen om hun portefeuilles te optimaliseren. Wellicht dat door de komst van spot ETF’s meer traditionele investeerders inderdaad de stap zullen nemen, en komen we weer iets dichterbij de uitkomst van de bijzondere voorspelling van ARK.

Win crypto met de gratis crypto-quiz

Crypto Insiders organiseert een crypto-quiz over januari. De quiz start vandaag, 2 februari, om 13:00. Win 4 miljoen Shiba Inu, 30 XRP of een van de andere prijzen. Volg ons op Instagram en doe vanaf 13:00 mee met de crypto quiz!

Meedoen!


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment