Bitcoin mining de nieuwe crypto stap voor moederbedrijf T-Mobile

Stefan de Graaf


Je hoort niet zo vaak over grote Europese bedrijven die fanatiek bezig zijn met crypto en blockchain – althans, niet buiten de financiële wereld. Deutsche Telekom is hier echt een uitzondering in. De telecomreus heeft nu bekendgemaakt te willen beginnen met bitcoin mining.


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto

Deutsche Telekom gaat bitcoins maken

Afgelopen donderdag tot en met zondag vond BTC Prague plaats. Hier waren verschillende bekende sprekers aanwezig, waaronder MicroStrategy-topman Michael Saylor, Strike-CEO Jack Mallers en Bitcoin-analist Tuur Demeester. Ook T-Mobile-moederbedrijf Deutsche Telekom was hier te gast, en wel met groot nieuws.

Deutsche Telekom’s hoofd van de Web 3-afdeling, Dirk Röder, verklaarde hier dat het al een tijd op verschillende vlakken bezig is met Bitcoin (BTC):

”Sinds 2023 hebben we een Bitcoin-node, en we draaien ook Bitcoin Lightning Nodes. Ik wil je een geheimpje verklappen, want we gaan binnenkort starten met digitale monetaire synthese.”

Digitale monetaire synthese’ is nogal een vage en nota bene nooit eerder gebruikte term, daarom vroeg de gastheer of het bedrijf gaat beginnen met bitcoin mining. Röder bevestigde dit. Of de vreemde term ook op andere crypto-activiteiten slaat is niet duidelijk. Daarnaast weten we ook niet op welke schaal het bedrijf gaat minen en wanneer dit van start zal gaan.

Ook vertelt hij dat Deutsche Telekom hem in 2022 verbood om te praten over bitcoin. Er is dus duidelijk een hoop veranderd.

Telecomgigant al lang bezig met crypto

Deutsche Telekom is inmiddels al verschillende jaren bezig met cryptocurrencies en blockchains. In 2021 kondigde het bedrijf aan te investeren in de Celo (CELO) blockchain. Het plan zou bezig zijn om een met Venmo vergelijkbare decentrale betalingenapplicatie te maken. Begin dit jaar kondigde Deutsche Telekom opeens een samenwerkingsverband met Fetch.AI aan. Voor dat netwerk is het bedrijf nu een validator.

Het Duitse bedrijf is niet de enige telecomgigant die bezig is met crypto. Begin dit jaar kondigde zijn Spaanse concurrent Telefónica een samenwerkingsverband met het blockchain-project Helium (HNT) aan. Telefónica wil hiermee mobiele ‘crypto-hotspots’ opzetten.

Naast telecombedrijven zijn er steeds meer partijen van allerlei soorten en maten die in crypto stappen. Denk daarbij aan aan PostNL, Nike en zelfs Donald Trump.


Post Views: 0

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment