Bitcoin miners vechten voor overleving: hash-prijs historisch laag

Stefan de Graaf


Bitcoin (BTC) miners hebben het er maar knap lastig mee. De zorgwekkende ontwikkelingen zijn onder andere terug te zien in de zogenaamde hash-prijs die richting een historisch dieptepunt lijkt te gaan.

Volgens gegevens van Hashrate Index daalde de hasprijs deze week met 52%, naar $0,0459 per terahash per seconde.

Bitcoin adoptie valt tegen, ondanks positieve ontwikkelingen

Bitcoin adoptie valt tegen, ondanks positieve ontwikkelingen

Wat houdt de hashprijs in voor bitcoin miners?

De hash-prijs is een maatstaf voor de inkomsten van miners per terahash (TH) aan rekenkracht die ze bijdragen aan het netwerk. Het geeft aan hoeveel inkomsten een miner kan verwachten voor elke seconde dat hun apparatuur één terahash aan berekeningen uitvoert.

De hash-prijs wordt beïnvloed door de prijs van bitcoin, de beloningen voor het minen (zoals bloksubsidies en transactiekosten), en de moeilijkheidsgraad van het minen. Een lagere hash-prijs betekent minder inkomsten voor miners, wat hen kan dwingen om hun activiteiten te heroverwegen of efficiënter te werken.

Overleven voor BTC miners

Adam Ortolf van Upstream Data, een bedrijf dat oplossingen biedt voor bitcoin miners, merkt op de industrie zich nu in een “overlevingsmodus” begeeft. Dit zal volgens Ortolf zo blijven zolang de hash-prijs rond de $0,05 TH/s blijft hangen.

Sommige miners moeten al een deel van hun machines uitzetten die niet winstgevend zijn. Op termijn zouden er meer kunnen volgen. Er is echter hoop, er zouden nog mining-apparaten wel winstgevend zijn volgens Mitchell Askew van Blockware Solutions.


🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Hittegolf Amerika kan hash-rate verder verlagen

Alsof ze het al niet moeilijk genoeg hadden, kunnen Amerikaanse miners deze zomer nog meer uitdagingen tegemoet zien. Dit heeft te maken met de verwachte hete temperaturen in de Verenigde Staten (VS), waardoor de hash-rate opnieuw kan dalen.

In de zomers van 2022 en 2023 moesten miners hun activiteiten terugschroeven door oververhitting van hun apparatuur en verhoogde druk op het energienet. Deze Application-specific Integrated Circuit (ASIC) computers vereisen effectieve koeling, wat moeilijker wordt tijdens warme periodes.

Bovendien kan de toegenomen vraag naar elektriciteit door airconditioners in huishoudens miners beperken in hun energieverbruik. Colin Harper van de Luxor Hashrate Index verwacht dat deze trend zich ook dit jaar zal voortzetten.


Post Views: 0

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.





Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment