Bitcoin mijlpaal BlackRock, Ethereum ETF nieuws & meer

Stefan de Graaf


Goedemorgen Crypto Insiders, in dit artikel presenteren we een samenvatting van de meest relevante gebeurtenissen in de crypto wereld die afgelopen nacht hebben plaatsgevonden.

Hiermee ben je snel bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen. Gedurende de rest van de dag zullen er op Crypto Insiders uitgebreidere artikelen verschijnen over deze thema’s.


Bitcoin mogelijk onderdeel van Amerikaanse pensioenen na snelle groei

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

BTC-bezit BlackRock nu groter dan MicroStrategy

BlackRock heeft sinds gisteren meer bitcoins in bezit dan MicroStrategy, de grootste beursgenoteerde bitcoin (BTC) houder ter wereld.

MicroStrategy, een Amerikaanse softwareleverancier, was in 2020 het allereerste beursgenoteerde bedrijf dat bitcoin op de balans zette en heeft sindsdien een vermogen van 193.000 BTC opgebouwd.

BlackRock kreeg op 10 januari toestemming om een dag later zijn spot Exchange-Traded Fund (ETF) voor bitcoin te lanceren. In ongeveer twee maanden tijd heeft het een bezit van meer dan 196.000 BTC opgebouwd, waarmee MicroStrategy wat dat betreft is overtroffen.

Ethereum ETF meeting

Terwijl bitcoin spot ETF’s momenteel de show stelen, liggen verschillende aanvragen voor dergelijke beursfondsen voor ethereum (ETH) al een tijdje op de tafel bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Crypto-vermogensbeheerder Grayscale is een van de partijen die een ethereum spot ETF wil lanceren. Afgelopen woensdag hebben Grayscale en de Amerikaanse beursgenoteerde cryptobeurs Coinbase om de tafel gezeten met de toezichthouder om te praten over hun aanvraag.

In de race om goedkeuring voor bitcoin ETF’s hadden de gegadigden ook geregeld gesprekken met de financiële waakhond, en dus wordt het nieuws positief ontvangen in de crypto-community.

Bloomberg ETF-analist Eric Balchunas is echter ietwat minder optimistisch. Op sociale mediaplatform X gaf hij aan dat er geen opmerkingen zijn gegeven naar aanleiding van de meeting, ‘’wat geen goed teken is omdat we voorbij zijn aan het moment waarop ze opmerkingen gaven over BTC ETF’s’’.


🚀 Nederlanders geven al onze lezers gratis crypto; pak jouw gratis $MATIC

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Ethereum netwerkkosten stijgen hard

De vergoedingen op het Ethereum (ETH) netwerk zijn fors gestegen de afgelopen tijd. De layer-1 blockchain is enorm drukbezocht dankzij de hype die gaande is rondom memecoins. Als gevolg dienen gebruikers meer te betalen om transacties erdoorheen te drukken. De gemiddelde transactiekosten zijn de afgelopen week gestegen tot een piek van 28 dollar.

Bovendien hebben de inkomsten van het Ethereum netwerk uit netwerkkosten deze week de 193 miljoen dollar bereikt, het hoogste cijfer sinds mei 2022.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment