Bitcoin maakt scherpe daling, maar herstelt deels; polkadot stijgt 11%

Stefan de Graaf


Bitcoin (BTC) begint eerste kerstdag nipt in het rood. De bitcoin koers is vlak voor middernacht in één rechte lijn gedaald waardoor het aanzienlijk onder zijn belangrijke steunniveau werd gebracht. Dankzij een licht herstel ligt dit prijslevel echter opnieuw in het vizier. In deze ochtendupdate lees je alles over de huidige stand van zaken op de crypto markt.


Kerstcadeautje 🎁 PostNL’s laatste Crypto Stamp 2 nog beperkt beschikbaar voor €9,25

Bitcoin koers duikt onder $44.000

Gedurende het weekend stond de volatiliteit zoals gewoonlijk op een laag pitje. Bitcoin bewoog grotendeels vlak boven zijn steunniveau van 43.400 dollar in een krap bereik tussen de 43.500 dollar en 44.000 dollar.

Gisteren laat op de avond, vlak na 23:00 uur, zakte de koers echter als pudding in elkaar tot een absoluut dieptepunt van onder de 42.800 dollar. Gedurende de nacht is de koers iets opgekrabbeld waardoor het prijslevel van 43.400 dollar nu binnen handbereik ligt. Dit is sinds de prijsdaling logischerwijs omgetoverd tot weerstandsniveau.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 43.328 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 39.497. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 0,42% in de min.

Solana en avalanche stijgen; polkadot blinkt uit

Kijkend naar de rest van de markt is te zien dat de meeste grote jongens nipt zijn gestegen de afgelopen 24 uur. Solana (SOL) is met 2,08% gestegen, ripple (XRP) met 0,53% en avalanche (AVAX) met 2,33%.

Tegelijkertijd noteren ethereum (ETH), build ‘n build (BNB) en cardano (ADA) stuk voor stuk minimale dalingen. Polkadot (DOT) daarentegen, op plek 11 binnen de crypto markt, is met een stijging van 11,43% de absolute winnaar.


Bitcoin passeert $44.000, solana stijgt 15% en bereikt grote mijlpaal

  • icon-marktupdates

    Marktupdates

Bitvavo geeft 20 euro gratis crypto

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum (ETH) te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo alleen deze maand 20 euro gratis aan nieuwe gebruikers die minimaal 10 euro op het platform storten. Dat is gelijk aan ongeveer 0,25 SOL of 36,77 ADA! Klik op de onderstaande knop om een nieuw account aan te maken bij Bitvavo:

Pak 20 euro gratis

Let op: na december gaat de welkomstbonus weer terug naar 10 euro.


Kerstcadeau 🎉: Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀

Crypto nieuws terwijl je lag te slapen

Volgens Reuters heeft de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) 29 december als deadline vastgesteld voor bedrijven om hun laatste aanpassingen te doen aan hun desbetreffende Bitcoin spot Exchange Traded Fund (ETF) aanvragen.

Volgens directieleden van twee bedrijven die in gesprek zijn geweest met de toezichthouder, zal elke uitgevende instelling die deze deadline niet haalt geen deel uitmaken van de eerste golf van mogelijke goedkeuringen begin januari.

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment