Bitcoin maakt El Salvador $85 miljoen rijker en dit is pas het begin

Stefan de Graaf


El Salvador was een van de landen dat grote hoeveelheden bitcoin (BTC) kocht. Nu de digitale munt nieuwe hoogten bereikt, heeft het land een winst behaald van $85 miljoen. De totale waarde van de portfolio staat daarmee op $200 miljoen.

Het Centraal-Amerikaanse land deed zijn aankopen tijdens de afgelopen bull-run, in september 2021. Het land kocht de munten voor een gemiddelde prijs van $42.600 per munt. Momenteel bezit El Salvador 2.861 aan BTC.

De strategie van de president van El Salvador, Nayib Bukele, die in februari werd herkozen met een overweldigende meerderheid, werd logischerwijs bekritiseerd toen de prijs omlaag kelderde. Van zijn piek van $69.000, daalde het activum naar een bodem van $16.000.

Bukele bleef desondanks toegewijd aan het behoud van de cryptomunt in de nationale reserves. De succesvolle gok roept de vraag op of andere landen in El Salvador’s digitale voetsporen zullen treden.


Bitcoin halving over 43 dagen: crypto handelaren zijn huiverig

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Bitcoin biedt financiële vrijheid

De goede prestaties van bitcoin kunnen het land economische voordelen geven. Zo kan het land mogelijk bij een waardering van $100.000 per munt, leningen aan het Internationaal Monetair Fonds (IMF) kunnen afbetalen. Daarmee zou het financieel onafhankelijk kunnen worden.

Naast het aanhouden van BTC in de nationale reserves, breidt het land zijn crypto beleid op meerdere fronten uit. In oktober werd de eerste mining-pool van het land gelanceerd in samenwerking met Volcano Energy en Luxor Technology. Verder biedt El Salvador educatieve programma’s aan om zijn burgers te onderwijzen over de digitale valuta.

MicroStrategy volgt BTC strategie

Het Amerikaanse bedrijf MicroStrategy volgt dezelfde strategie als El Salvador. Het heeft zijn bitcoin voorraad recentelijk nog met een opmerkelijke investering van $800 miljoen uitgebreid, waardoor het nog eens 12.000 BTC aan zijn reserves zijn toegevoegd.

De aankoop verhoogt het totale bezit van het bedrijf naar 205.000 BTC, waarmee MicroStrategy een van de grootste bitcoin bezitters wereldwijd is. De aankoop, werd gedaan tegen een gemiddelde prijs van $68.477 per munt en versterkt de totale investering van het bedrijf in de digitale munt tot $6.91 miljard, met een gemiddelde aankoopprijs van circa $31.500 per munt.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment