Bitcoin lijkt onverwoestbaar ondanks herhaaldelijke ‘doodverklaringen’

Stefan de Graaf


Na lange tijd klimt de crypto markt eindelijk weer op. De koning der crypto toont een ongekende veerkracht en is na een dieptepunt van minder dan $20.000 weer tot boven de $40.000 opgekrabbeld. Dit terwijl bitcoin (BTC) tijdens de bearmarkt voor de zoveelste keer ‘dood’ werd verklaard door critici. Het roept de vraag op: is bitcoin inmiddels te groot geworden om nog als ‘dood’ te worden beschouwd?


🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis

De herhaalde doodverklaringen van bitcoin

Sinds de introductie heeft bitcoin een reeks van hoogte- en dieptepunten meegemaakt, wat vaak heeft geleid tot overhaaste conclusies over zijn ondergang. Volgens 99Bitcoins is BTC sinds 2010 meer dan 470 keer ‘doodverklaard’ door critici. Deze doodverklaringen lijken echter meer te getuigen van een misverstand over de aard van cryptocurrencies dan van een reële beoordeling van hun potentieel.

Een bekend persoon die met enige regelmaat bitcoin dood heeft verklaard is Peter Schiff. Deze investeerder, die vooral actief is in de edelmetaalmarkt, is een luide tegenstander van bitcoin en roept om de zoveel tijd dat het bitcoin-tijdperk ten einde is.

Maar ondanks de fluctuaties, kritieken en voorspellingen van Peter Schiff blijft bitcoin groeien en zich aanpassen. De huidige opwaartse trend bevestigt dit, waarbij bitcoin niet alleen overleeft, maar ook floreert.

BTC blijft groeien

Interessant is de rol van regelgeving in de evolutie van bitcoin. Regelgeving biedt een kader voor veiligheid en transparantie, wat essentieel is voor zowel gebruikers als investeerders. De crypto markt wordt op die manier steeds serieuzer genomen over de hele wereld. Een voorbeeld hiervan is de mogelijke komst van bitcoin spot ETF’s. Een paar jaar geleden was dit nog slechts een verre droom, maar ondertussen lijkt het werkelijkheid te gaan worden.

Met het huidige meerjarige groeitraject en toenemende acceptatie, lijkt bitcoin een punt te hebben bereikt waarop traditionele kritieken en voorspellingen van ondergang niet langer relevant zijn. De munt heeft zich bewezen als een veerkrachtige speler in de financiële wereld. Dit suggereert dat bitcoin niet alleen de vele ‘doodverklaringen’ heeft overleefd, maar dat het nu mogelijk zelfs een stadium heeft bereikt dat het een blijvend onderdeel van de wereldwijde economie kan gaan worden. Uiteraard moet bitcoin dit eerst nog maar eens bewijzen.

Dat bitcoin in dit stadium nog sterft, hoewel je het nooit kan uitsluiten, lijkt erg onwaarschijnlijk.

Post Views: 82

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment