Bitcoin leraar aangeklaagd voor miljoenenfraude bij studenten

Stefan de Graaf


De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft de oprichter van een Bitcoin (BTC) cursus aangeklaagd voor het plegen van fraude. De Amerikaanse Brian Sewell zou 15 studenten hebben misleid om samen een fortuin te investeren in een niet-bestaand hedgefonds, maar moet nu op de blaren lopen.


Hoeveel bitcoin in je portfolio? Vermogensbeheerder geeft advies

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Niet-bestaand crypto hedge fonds

De financiële waakhond liet gisteren middels een persbericht weten dat Sewell en zijn hedgefonds, Rockwell Capital Management, akkoord zijn gegaan met een schikking in verband met fraude bij studenten van zijn ‘American Bitcoin Academy’.

Van begin 2018 tot medio 2019 zouden de 15 studenten bij elkaar opgeteld een fortuin van 1,2 miljoen dollar, omgerekend zo’n 1,11 miljoen euro, hebben geïnvesteerd in Rockwell Capital Management.

Sewell beweerde dat het investeringsfonds gebruik zou maken van geavanceerde technologieën zoals kunstmatige intelligentie (AI) en handelsstrategieën met crypto om rendement te genereren.

Rockwell Capital Management zou echter nooit daadwerkelijk van de grond zijn gekomen, en dus zijn de beloofde handelsstrategieën nooit uitgevoerd.

In plaats daarvan hield hij het geïnvesteerde geld vast in bitcoin. Hier is momenteel echter niets meer van over. In de aanklacht wordt namelijk vermeld dat de wallet van Sewell uiteindelijk werd gehackt en volledig geplunderd.

De SEC gaf een bredere waarschuwing uit aan oplichters in de crypto-industrie en verklaarde van plan te zijn actie te ondernemen tegen degenen die de hype van de industrie uitbuiten. In de aanklacht werd het volgende geschreven:

“Of het nu gaat om AI, crypto, DeFi of een ander modewoord, de SEC zal degenen die beweren aandachttrekkende technologieën te gebruiken om beleggers aan te trekken en op te lichten, ter verantwoording blijven roepen.’’

Bitcoin leraar op het boetekleed

Rockwell Capital Management heeft ermee ingestemd om de 1,2 miljoen dollar terug te betalen aan alle investeerders, evenals ongeveer 402.000 dollar aan rente vóór een juridische uitspraak.

Daarnaast zal Sewell, indien de rechtbank de schikking goedkeurt, een civiele boete van 223.229 dollar betalen.

Download nu s’werelds populairste gratis crypto tracker


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment