bitcoin laat matige, maar stabiele dag zien na halving

Stefan de Graaf


De eerste dag na de halving is niet bepaald spectaculair. De markt is ongeveer 1% in waarde gedaald, en bitcoin (BTC) huist zich momenteel vlak onder de $64.000. Dat is even hoog als gisteren, nadat de koers zich herstelde van het nieuws rondom Israël en Iran. Wie forse prijs-activiteiten had verwacht, wordt daarmee teleurgesteld. 


🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze

Blik op de crypto markt

Bitcoin gaat momenteel over de toonbank voor een prijs van €60.000 op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo. Op de in Dubai gesitueerde exchange Bybit powered by SATOS komt de prijs daarmee uit op $63.800. Sinds 24 uur geleden is de prijs ongeveer 1% gedaald. De laatste tijd was de prijs zeer volatiel, maar deze lijkt nu enigszins gestabiliseerd te zijn.

De totale marktkapitalisatie, de waarde van alle cryptocurrencies bij elkaar, is met 1,1% gedaald naar $2,44 biljoen. Het 24-uur-handelsvolume is eveneens gedaald, naar $77 miljard. Doordat zowel bitcoin als de crypto markt in zijn geheel gedaald is, blijft de bitcoin dominantie gelijk. Bitcoin omvat nu met een marktkapitalisatie van $1,26 biljoen ongeveer 51,4% van de markt.

De hardste stijgers van vandaag

De hardst gestegen cryptocurrencies uit de top 100 zijn als volgt:

  • Arweave (AR), met een stijging van 11,3% in de afgelopen 24 uur;
  • Internet computer (ICP), met een stijging van 8,3% in de afgelopen 24 uur;
  • The graph (GRT), met een stijging van 7,1% in de afgelopen 24 uur;
  • Core (CORE), met een stijging van 5,7% in de afgelopen 24 uur;
  • Chiliz (CHZ), met een stijging van 4,9% in de afgelopen 24 uur. 

Core laat de laatste tijd de beste prestaties zien. De munt is met 240% gestegen in de afgelopen maand, waarvan 30% in de afgelopen week.

Bitvavo geeft 10 euro gratis crypto

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers die minimaal 10 euro op het platform storten. Dat is gelijk aan ongeveer 1,79 FIL of 0,58 TIA!

Maak via deze link een account aan bij Bitvavo en ontvang 10 euro gratis, én handel de eerste 10.000 euro zonder transactiekosten.

De hardste dalers van vandaag

De hardst gedaalde cryptocurrencies uit de top 100 zijn als volgt:

  • Dogwifhat (WIF), met een daling van 8,4% in de afgelopen 24 uur;
  • Bittensor (TAO), met een daling van 5,8% in de afgelopen 24 uur;
  • Toncoin (TON), met een daling van 5,63% in de afgelopen 24 uur;
  • Ribbon finance (RBN), met een daling van 5,2% in de afgelopen 24 uur;
  • Tokenize Xchange (TKZ), met een daling van 5% in de afgelopen 24 uur;

Toncoin staat ondanks de daling nog steeds met 50% in de plus ten opzichte van een maand geleden. Dit is deels veroorzaakt door de successen met implementatie in de app Telegram, het moederbedrijf van de token.


Post Views: 1.896Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment