Bitcoin kunst verkocht voor recordprijs van honderden duizenden euro’s

Stefan de Graaf


Dankzij de in januari gelanceerde Bitcoin (BTC) Ordinals kreeg  het Bitcoin netwerk plotseling meer functionaliteiten. Zo werd het mogelijk om onder andere kunst direct op de blockchain van Bitcoin te plaatsen. Een kunstwerk dat op 15 januari op de blockchain werd gezet, is nu voor een ongekend bedrag over de toonbank gevlogen.


🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis

10,4 BTC voor een plaatje

Ordinals maken zogeheten inscripties mogelijk. Dit houdt in dat data kan worden toegevoegd aan individuele satoshi’s, ofwel de kleinste BTC-eenheid. Dit heeft de weg vrijgemaakt voor non-fungible tokens (NFT’s) en tevens BRC-20 tokens uitgegeven op de blockchain van Bitcoin.

Inscriptie nummer acht, uit de zogenoemde ‘Honey Badger’ collectie, is op NFT-handelsplaats Magic Eden voor een totaalbedrag van 10,4 BTC verkocht. Tegen de huidige bitcoin koers staat dit gelijk aan een vermogen van iets meer dan 454.000 dollar.

Magic Eden bracht gisteravond de bizarre transactie aan het licht middels een bericht op X. Er werd tevens vermeld dat de pseudonieme X-gebruiker ‘OG General’ de nieuwe eigenaar is van het ‘kunstwerk’.

OG General heeft eerder vandaag in een bericht op X zijn steun aan Ordinals geuit. ‘’Ordinals kunnen niet worden gestopt’’, zo schreef de kersverse eigenaar van inscriptie nummer acht.

Volgens data van Dune staat de teller wat betreft het aantal inscripties momenteel op meer dan 46,5 miljoen. De dienst heeft voor een hoop controverse gezorgd binnen de Bitcoin-gemeenschap, aangezien pure Bitcoiners van mening zijn dat virtuele plaatjes op het Bitcoin netwerk niet de insteek van Satoshi Nakamoto, de pseudonieme bedenker van Bitcoin, was. Bovendien heeft het netwerk dit jaar op verschillende momenten moeten kampen met verstoppingen en enorm hoge transactiekosten dankzij Ordinals.

Bitcoin token ORDI beleeft gigantische prijsstijging

Zoals gezegd heeft Ordinals naast NFT’s ook de mogelijkheid geïntroduceerd om BRC-20 tokens te genereren en verhandelen. De allereerste BRC-20 token die in het leven werd geroepen, is ordi (ORDI). Deze relatief nieuwe token staat momenteel in het middelpunt van de aandacht binnen de cryptomarkt.

ORDI is namelijk ontzettend hard gestegen de afgelopen tijd. Een week geleden handelde de koers nog rond de 21 dollar, maar afgelopen woensdag werd een nieuwe all-time high van zo’n 67 dollar neergezet. In de afgelopen 50 dagen is de koers met maar liefst 1.660 procent gestegen.

Post Views: 25

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment