Bitcoin komt in 2024 met rivaal voor stablecoins

Stefan de Graaf


De wereld van cryptocurrencies blijft zich razendsnel ontwikkelen, en een recente voorspelling van CoinShares analisten wijst op een belangrijke verschuiving in 2024. Volgens hun laatste rapport zou er namelijk een op Bitcoin (BTC) gebaseerde stablecoin kunnen verschijnen die qua snelheid en kosten kan concurreren met de huidige stablecoins in de industrie. Een dergelijke ontwikkeling zou een belangrijke mijlpaal kunnen zijn, niet alleen voor Bitcoin, maar voor de gehele cryptosector.


Bitcoin ontvangt opmerkelijke kritiek van JPMorgan CEO

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Stablecoins op Bitcoin?

Christopher Bendiksen, hoofd van Bitcoin-onderzoek bij CoinShares, samen met analist Matthew Kimmel, geloven dat 2024 een cruciaal jaar zal zijn voor Bitcoin in het stablecoin domein. Zij voorspellen dat levensvatbare ontwikkelingsprojecten eindelijk zullen opduiken als toegankelijke hulpmiddelen voor gebruikers. Dit zou een grote stap voorwaarts betekenen.

“Al met al is onze voorspelling dat een Bitcoin-project dat gericht is op concurreren in de moderne stablecoin-sector dit jaar gemakkelijk toegankelijk zal worden gemaakt voor gebruikers.”

Een succesvol op Bitcoin-gebaseerd stablecoin project zou niet alleen de snelheid en kosten van alternatieven kunnen evenaren, maar zou ook de monetaire eigenschappen van Bitcoin versterken en zijn vermogen om censuur te weerstaan. Echter, er bestaan nog steeds technische barrières. Zo is de Bitcoin architectuur niet oorspronkelijk ontworpen met de flexibiliteit om externe activa zoals op de dollar gebaseerde tokens te ondersteunen, dat stelt CoinShares.

“Niet alleen is Bitcoin architectonisch ontworpen zonder de flexibiliteit om van nature externe activa zoals dollar-pegged tokens te ondersteunen, maar de geschiedenis heeft ook aangetoond dat stablecoin adoptie de neiging heeft om naar het platform te gaan dat de goedkoopste transactiekosten en hoogste snelheid biedt.”

Toekomstperspectief voor Bitcoin stablecoins

Verschillende Bitcoin-bedrijven, zoals Stacks, RSK en Liquid Network, hebben al stablecoins gecreëerd op de tweede laag van Bitcoin’s netwerk. Voorbeelden hiervan zijn USDA, Dollar on Chain (DoC), rDAI (RDAI) en Liquid-based Tether (L-USDT).

Een bedrijf dat beweert binnenkort een stablecoin op de Bitcoin blockchain te zullen lanceren in “bitRC20 formaat” is bitSmiley Labs, gesteund door de venture capital tak van de cryptocurrency exchange OKX. Hun “bitUSD” zal naar verluidt worden ondersteund door overtollig onderpand, waarbij alle transacties zichtbaar zullen zijn op de Bitcoin blockchain. Echter, bitUSD zal slechts “zachtjes” gekoppeld zijn aan de Amerikaanse dollar, volgens hun witboek.

Terwijl technische uitdagingen blijven bestaan, wijst de mogelijke opkomst van een Bitcoin-gebaseerde stablecoin op een spannende toekomst. Dit zou niet alleen de weg kunnen plaveien voor verdere integratie van stablecoin-uitgaven, maar ook de positie van bitcoin als een belangrijke speler in de wereld van cryptocurrencies versterken.

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment