Bitcoin koers verliest grip, XRP daalt fors, maar solana stijgt weer

Stefan de Graaf


De crypto markt lijkt wat af te koelen na de sterke stijgingen van de afgelopen weken. Het is een wat verdeelde markt vandaag, maar de meeste koersen in de top 100 kleuren echter rood.

De totale marktkapitalisatie van crypto daalde in de afgelopen 24 uur met 0,6% naar $1,32 biljoen. Het handelsvolume steeg in dezelfde periode met 8% naar $42,4 miljard.

De dominantie van bitcoin ten opzichte van altcoins daalt naar 51,5%. De populaire sentiment indicator, de Fear & Greed Index, daalt van 74 naar 68, een teken dat de angst op de markt weer toeneemt.


📈 Bitcoin mining: Veilig thuis, geen technische kennis nodig!

  • Advertentie
  • Rollman Mining

Bitcoin koers stoeit met $35.000

Bitcoin (BTC) heeft vooralsnog moeite om boven die $35.000 te blijven. De koers dipte zojuist naar $34.500 en lijkt wat moeite te hebben om direct te herstellen.

Op het moment van schrijven stijgt de BTC koers iets en komt uit op uit op $34.682 op Bybit en €32.472 op Bitvavo. Daarmee staat bitcoin vandaag 0,9% in de min.

Mocht bitcoin meer grip verliezen, dan vrezen analisten voor een mogelijk diepere correctie.

XRP daalt fors, solana stijgt juist weer fors

Ethereum (ETH) toont een vergelijkbare moeite met de $1.900 en dipte zojuist naar $1.870 waarmee de koers vandaag al 1,3% in de min staat. Ook cardano (ADA) verliest grip en daalt met 2,8% naar $0,344

Ripple (XRP) heeft het vandaag nog een stukje moeilijker en staat zelfs 5,1% in de min. XRP maakte afgelopen nacht al een forse duik en dipte kort naar $0,65. Op het moment van schrijven komt XRP op $0,683 uit.

Solana (SOL) trekt weer de aandacht naar zich toe in de top 10. De SOL koers kon afgelopen nacht niet de $42 heroveren, maar lijkt op het punt te staan een nieuwe poging te wagen. SOL staat vandaag 4,5% in de plus.


🔔 Vandaag: €56 goud gratis

Cronos stijgt naar de top 30 crypto

In de top 100 staat vandaag een flink aantal koersen meer dan 5% in het rood. Immutablex (IMX) en rollbit coin (RLB) verliezen zelfs meer dan 8% van hun waarde. Wemix (WEMIX), die gisteren nog hard steeg, zakt vandaag echter met maar liefst 19% naar $1,58.

Toch hebben we nog een sterke stijger vandaag in de top 100: cronos (CRO). De CRO koers stijgt momenteel in een rap tempo naar $0,078 en staat daarmee 8% in de plus.


🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis

Zoek jij meer inzicht in crypto koersen of hulp met handelen?

In de premium omgeving van Crypto Insiders vind je een levendige en vriendelijke community van meer dan 1.000 leden die elkaar helpen met handelen. Ook delen onze analisten hier wekelijks meer dan 20 technische analyses exclusief voor premium leden. Bekijk onze Premium pagina voor meer informatie en probeer direct de eerste 30 dagen gratis.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt zijn gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment