Bitcoin koers vast in nauw bereik, solana nieuws trekt altcoins omhoog

Stefan de Graaf


De bitcoin (BTC) koers zit al enkele dagen opgesloten in een nauw handelsbereik. De afgelopen dag heeft ’s werelds grootste crypto weer zijn stinkende best gedaan om deze aan de bovenkant te verlaten, maar de opwaartse bewegingen worden keer op keer teruggefloten. Terwijl bitcoin zich nog altijd op glad ijs bevindt, schieten veel altcoins als paddenstoelen de lucht in. Mogelijk dat de solana (SOL) spot Exchange-Traded Fund (ETF) aanvraag van VanEck de altcoinmarkt in beweging heeft gebracht.

BTC koers faalt uitbraak boven $62.000

Al sinds dinsdag zijn de bulls en bears in evenwicht bij bitcoin. De bitcoin koers beweegt namelijk sindsdien zijwaarts in een krappe range tussen $60.600 en $62.400. Ook de afgelopen dag is dit handelsbereik keurig intact gebleven.

Het steunniveau van $60.600, ofwel de onderkant van de range, heeft zich gisteren uitstekend bewezen. In de ochtend daalde de koers namelijk tot de onderste trendlijn wat een sterke opwaartse beweging als gevolg had.

In enkele uren schoot de koers hard de lucht in richting de bovenkant van de range. De weerstand van $62.400 werd echter niet helemaal bereikt, aangezien bitcoin niet verder kwam dan $62.300. In het holst van de nacht waagde bitcoin wederom een poging, maar veel verder dan $62.000 kwam het niet.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Inmiddels bevindt de koers zich op een belangrijk kantelpunt aangezien het is aangekomen in het midden van het handelsbereik rond $61.500. Mocht de $62.400 alsnog doorbroken worden, ligt vlak onder de $65.000 de volgende obstakel. Indien de koers onder de $60.600 terechtkomt, ligt vlak onder de $60.000 de eerstvolgende steun.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 61.714 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 57.480. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 0,91% in de plus.

Avalanche en polkadot in de spotlights

Veel altcoins staan er momenteel beter voor dan bitcoin., mogelijk veroorzaakt door de solana ETF-aanvraag van VanEck die gisteren werd ingediend.

Binnen de top 10 cryptomunten steelt solana nog altijd de show met een prijsstijging van 5,79%.

De rest staat echter ook stuk voor stuk significant hoger dan gisteren. Zo is ethereum (ETH) met 2,33% gestegen, ripple (XRP) met 2,01%, dogecoin (DOGE) met 3,40% en cardano (ADA) met 2,43%.

Net buiten de top 10 hebben avalanche (AVAX) en polkadot (DOT) de aandacht getrokken met prijsstijgingen van bijna 10%.

Bitvavo geeft alle Nederlanders vandaag 10 euro crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 10 euro gratis


Post Views: 0

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment