Bitcoin koers stijgt na rentebesluit, is de correctie nu voorbij?

Stefan de Graaf


In mijn nieuwste video duik ik de grafiek in van bitcoin (BTC). De bitcoin koers is hard gestegen gisteren, op de dag dat er een nieuw rentebesluit in de Verenigde Staten werd gemaakt, maar is hiermee al een punt gezet achter de dagenlange correctie?


Bitcoinvoorraad El Salvador onthult, verwachtingen overtroffen

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

BTC koers en FOMC-resultaten

Gisteren besloot het Federal Open Market Committee (FOMC), het beleidsorgaan van de Amerikaanse centrale bank, niets te veranderen aan het rentetarief van 5,25 – 5,50 procent. Veruit het gros van de markt had deze uitkomst al verwacht.

De Federal Reserve heeft aangegeven dat ze pas overwegen de rente te verlagen wanneer ze meer vertrouwen hebben dat de inflatie richting hun doelstelling van 2 procent daalt. De reactie van de cryptomarkt op deze beslissing was aanvankelijk positief, wat de vraag opwerpt of deze trend zich zal voortzetten.

In mijn video duik ik dieper in op de liquiditeitsniveaus en de dynamiek van de markt. Er wordt gesproken over de uitstroom van geld uit bitcoin spot Exchange-Traded Funds (ETF’s), voornamelijk door GBTC, wat in het verleden druk zette op de prijzen. Interessant genoeg lijkt deze trend geneutraliseerd te zijn, ondanks de aanhoudende uitstroom.

De technische analyse suggereert dat een doorbraak boven $75.000 mogelijk is, mits de markt bullish patronen zoals een bullish pennant of flag vertoont. Aandacht is ook gericht op de liquiditeit boven de $75.000 en de potentiële ondersteuning op niveaus rond $55.000 en $50.000. De recente prijsstijging wordt deels toegeschreven aan de FOMC-vergadering, maar het is onduidelijk of deze winsten duurzaam zijn.

Op de korte termijn spelen de in- en uitstromen bij bitcoin spot ETF’s een belangrijke rol. De afgelopen drie dagen is er een netto-uitstroom waargenomen, wat voor neerwaartse druk op de bitcoin koers heeft gezorgd.

De markt staat op een kritiek kruispunt, waarbij zowel de mogelijkheid van een voortzetting van de bullmarkt als een terugval naar bearish territorium bestaat. Voor de volledige analyse nodig ik jullie uit om mijn nieuwste video te bekijken.

Join de “de Bitcoin Consultant” community

John sluit zijn video’s altijd af met “happy trading”. Want dat is wat hij voor traders doet: hij maakt de moeilijke materie begrijpelijk middels de Youtube video’s en cursusaanbod waardoor traden een “happy” onderneming wordt. Duizenden hebben zijn cursussen al gevolgd en je kunt hier beginnen met de gratis kennismakingscursus. Naast de wekelijkse video’s kun je ook meer updates krijgen in zijn gratis Telegram.


Post Views: 67Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment