Bitcoin koers stijgt, memecoins schitteren; belangrijke dag vandaag

Stefan de Graaf


De prijs van bitcoin (BTC) is iets gestegen de afgelopen 24 uur waardoor de afstand tot de all-time high is verminderd. Terwijl bitcoin de spanning opbouwt voor een grotere koersbeweging zijn verschillende altcoins fors omhoog geschoten. In deze ochtendupdate brengen we je op de hoogte van de huidige stand van zaken op de cryptomarkt.

Bitcoin koers stuit op weerstand

De bitcoin koers bewoog gedurende twee dagen grotendeels tussen de 66.000 en 67.000 dollar, maar gistermiddag is hier een einde aan gemaakt. De koers passeerde in de middag de 67.000 dollar, en is hier bovendien sindsdien niet meer onder gedoken.

Bitcoin heeft tot drie keer toe het niveau rond de 68.000 dollar aangetikt, maar was geen enkele keer in staat verder te denderen. Vlak voor 22:00 uur deed bitcoin zijn laatste poging, waarna een neerwaartse beweging de koers terugbracht tot het niveau om en nabij de 67.000 dollar.

Gedurende de nacht heeft bitcoin in een krap bereik rond de 67.000 dollar bewogen. Mocht bitcoin wederom een opmars maken, is het prijsniveau rond de 78.000 dollar belangrijk om in de gaten te houden. Dit markeert het laatste weerstandsniveau vóór de op dinsdag neergezette all-time high van 69.350 dollar.

Indien de koers onder de 67.000 dollar duikt, ligt rond 65.500 dollar de eerstvolgende support. Wanneer dit level verloren raakt, ligt een verdere daling richting 64.000 dollar in het verschiet.

 

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 67.520 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 61.743. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 2,63%% in de plus.

Wie is de enige echte koning van de memecoins? Laat je stem achter om te zien hoe de rest van onze lezers erover denkt:

Crypto top 10 maakt grote sprong, memecoins blinken uit

De gehele top 10 cryptomunten kleurt groen vandaag, met enkele opvallende uitblinkers.

Ethereum (ETH) is de afgelopen 24 uur met 3,47% gestegen tot een huidige prijs van 1.904 dollar. Solana (SOL) heeft een sprong van 4,12% gemaakt, ripple (XRP) is met 0,65% gestegen en cardano (ADA) met 1,18%.

BNB (BNB), dogecoin (DOGE) en shiba inu (SHIB) zijn de grote winnaars van vandaag. BNB is met 10,39% gestegen, DOGE met 9,39% en SHIB met 10,83%.

Bitcoin vandaag: belangrijke Amerikaanse data

Vandaag staan er wederom een aantal belangrijke dingen op de economische agenda, die wellicht invloed uit kunnen oefenen op de koersen. Verschillende data uit de Verenigde Staten zullen om 14:30 uur worden vrijgegeven:

  • Het gemiddeld inkomen per uur van februari,
  • De niet-agrarische loonlijsten van februari,
  • Het werkloosheidscijfer van de afgelopen maand.

Tijdelijk 20 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 20 euro crypto van jouw keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 20 euro gratis


Post Views: 2

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment