Bitcoin koers stabiel, maar solana en cardano dalen opvallend hard

Stefan de Graaf


Bitcoin (BTC) heeft de afgelopen 24 uur geconsolideerd en staat momenteel op nagenoeg dezelfde prijs als een dag geleden. Tegelijkertijd gebeurt er veel in de rest van de crypto markt. Veel grote altcoins, waaronder solana (SOL) en cardano (ADA), zijn hard gedaald de afgelopen 24 uur. In deze ochtendupdate praten we je bij over de koersbewegingen van bitcoin en de grootste altcoins, zodat je volledig up-to-date de dag kunt beginnen.


🎁 Begin het nieuwe jaar goed: €10,- gratis crypto naar keuze

Bitcoin koers houdt zich gedeisd

Allereerst een kijkje bij de bitcoin koers. Bitcoin heeft de afgelopen dag geschommeld in een range tussen grofweg 43.200 en 44.400 dollar. Tussen 44.400 en 44.700 dollar ligt een belangrijk weerstandsniveau voor bitcoin en de koers heeft tot tweemaal toe aangeklopt bij dit prijslevel.

Aan het einde van de ochtend was de eerste keer dat de resistance werd bereikt. Na afwijzing daalde de koers tot een dieptepunt van zo’n 43.200 dollar. Rond middernacht werd een tweede poging gedaan, maar wederom bleek de verkoopdruk te hoog te zijn op dit niveau.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Mocht de koers vanaf zijn huidige niveau een verdere correctie ondergaan, dan is 42.000 dollar een belangrijk level om in de gaten te houden.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk 43.601 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 39.939.

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Dat is gelijk aan ongeveer 19,72 ADA of 18,96 XRP! Klik op de onderstaande knop om een nieuw account aan te maken bij Bitvavo:

Pak 10 euro gratis


Bitcoin koers explodeert en passeert $45.000, crypto markt reageert

  • icon-marktupdates

    Marktupdates

Solana en cardano diep in het rood

In tegenstelling tot bitcoin vertoont de rest van de crypto markt een opvallend ander beeld  Het gros van de altcoins staat namelijk op een fors lagere prijs dan gisteren.

De gehele top 10 cryptomunten kleurt rood. Zo staat ethereum (ETH) 0,74% lager dan 24 uur geleden, heeft ripple (XRP) 1,79% ingeleverd en is dogecoin (DOGE) met 3,95% gedaald.

De dalingen zijn een stuk forser voor solana, cardano en avalanche (AVAX). Solana is de afgelopen 24 uur met 7,70% gedaald, cardano met 6,95% en avalanche met 7,81%.

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment