Bitcoin koers sluit week bemoedigend af, markt nog onzeker

Stefan de Graaf


Bitcoin (BTC) heeft gisteren de week in het rood afgesloten. Sinds woensdag heeft bitcoin een mooi pad bewandeld, maar passeren van $70.000 was echter nog teveel gevraagd. Desalniettemin is de wekelijkse candle boven een belangrijk niveau gesloten, waardoor we weer naar koersen kunnen kijken die we al een tijdje niet meer gezien hebben.

Bitcoin koers boven oude all-time high

Bitcoin heeft gisteren zijn week afgesloten op een prijs van grofweg $69.300, 2,72% lager dan zijn openingsprijs van zo’n $71.300. Echter leek bitcoin op weg om een veel slechtere prestatie neer te zetten.

Op dinsdag werd namelijk een dieptepunt van onder de $64.600 bereikt. Sindsdien heeft de koers echter een forse klim doorgemaakt, waarmee de daling grotendeels is weggeveegd. Gisteren werd zelfs kortstondig de magische grens van $70.000 overschreden.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

$69.000 was op de wekelijkse grafiek een belangrijk steunniveau. Voor de derde week op rij heeft bitcoin de week boven dit level afgesloten. De week werd nipt onder zijn eerdere recordprijs van $69.400 uit 2021 beëindigd, maar inmiddels bevindt BTC zich alweer boven dit level.

Alle ogen zijn nu gericht op de all-time high van ongeveer $73.800, dat op 14 maart werd behaald. Rond de $71.000 ligt echter nog wel een belangrijke weerstand die overwonnen moet worden.

De bitcoin dominantie, het aandeel van BTC in de totale marktkapitalisatie van de cryptomarkt, heeft gisteren bovendien de week op zijn hoogste niveau sinds april 2021 afgesloten. De afgelopen weken leveren altcoins terrein in ten opzichte van BTC. Hiermee is de grote opwaartse trend, die sinds eind 2022 aan de gang is, voortgezet.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 69.733 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 64.393. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 0,48% in de plus.

Ethereum en dogecoin stijgen, solana onderuit

De cryptomarkt lijkt nog niet bepaald te zijn ontwaakt. De koersbewegingen bij de meeste altcoins zijn namelijk minimaal.

Het gros van de top 10 cryptocurrencies kleurt nipt in het rood. Zo is BNB (BNB) met 0,81% gedaald, solana (SOL) met 2,21%, ripple (XRP) met 0,59% en cardano (ADA) met 0,97%.

Ethereum (ETH) en dogecoin (DOGE) zijn daarentegen aan een daling ontsnapt. Ethereum staat 1,01% hoger dan 24 uur geleden, en dogecoin is in dit tijdsbestek met 2,07% gestegen.

10 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 10 euro gratis


Post Views: 121

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment