Bitcoin koers opgesloten in nauw bereik, cryptomarkt in spanning

Stefan de Graaf


De prijs van bitcoin (BTC) verkeert al een tijdje in een beklemmend bereik. Al sinds de explosieve rally beweegt de koers zijwaarts, vlak onder de 52.000 dollar. De afgelopen dag heeft bitcoin zowel aan de onder- als bovenkant geprobeerd uit te breken, maar zonder succes. In deze marktupdate lees je alles over de huidige stand van zaken op de cryptomarkt.


Nóg een crypto-project lanceert eigen smartphone

  • icon-altcoins

    Altcoin nieuws

Bitcoin koers blijft in consolidatie range

Sinds 14 februari, ofwel vorige week woensdag, beweegt bitcoin, op enkele korte uitschieters na, in een bereik tussen grofweg 50.900 en 52.400 dollar.

Ook de afgelopen 24 uur heeft bitcoin netjes binnen deze prijsrange geconsolideerd.

Gisteren aan het begin van de middag maakte bitcoin een uitglijder, maar er werd steun gevonden aan de onderkant van de range. In de avond leek bitcoin op weg te zijn naar de bovenkant van de range, maar de koers kwam niet verder dan 52.000 dollar.

Een nieuwe daling heeft de koers wederom tot het steunniveau gebracht, rond 05:00 uur vannacht om precies te zijn. Dankzij een lichte stuiter staat de koers momenteel enkele honderden dollars hoger.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Terwijl de koers van bitcoin nog altijd opgesloten zit in het eerder genoemde bereik, is de Relative Strength Index (RSI) op de 4-uursgrafiek naar boven uitgebroken, wat een toenemend momentum signaleert.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 51.241 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 47.360. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 0,93% in de min.

Wat gaat bitcoin in maart doen? Niemand weet het natuurlijk, maar speculeren kan altijd. Deel jouw verwachting voor volgende maand via de onderstaande poll!

Crypto top 10 stagneert, solana daalt het hardst

De consolidatiefase van bitcoin komt duidelijk naar voren bij de grootste altcoins van de markt. De gehele top 10 cryptomunten staat namelijk nagenoeg op dezelfde prijs als 24 uur geleden, met slechts prijsbewegingen van maximaal enkele procenten.

Uitsluitend ethereum (ETH) en BNB (BNB) kleuren groen. Ethereum is de afgelopen 24 uur met 0,54% gestegen en BNB heeft een sprong van 0,73% gemaakt.

Solana (SOL) is de grootste verliezer daarentegen, met een daling van 2,10%. Andere populaire crypto’s zoals ripple (XRP) en cardano (ADA) zijn met respectievelijk 0,42% en 0,95% gedaald.


Nóg een crypto-project lanceert eigen smartphone

  • icon-altcoins

    Altcoin nieuws

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Dat is gelijk aan ongeveer 121,91 DOGE of 17,01 ADA! Klik op de onderstaande knop om een nieuw account aan te maken bij Bitvavo:

Pak 10 euro gratis


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment