Bitcoin koers op hoogste punt in 2 jaar, maar deze week wordt spannend

Stefan de Graaf


Een nieuwe week is begonnen, en bitcoin (BTC) probeerde afgelopen nacht meteen uit te breken. De koers heeft een flink obstakel te overwinnen en hier en daar zijn wat haarscheurtjes te vinden. In dit artikel lees je alles over de huidige stand van zaken op de cryptomarkt. Verder lees je welke dagen deze week belangrijk gaan zijn.


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin sluit week op hoogste punt in twee jaar tijd

De bitcoin koers heeft een bijzonder goede week achter de rug. De koers steeg met zo’n 14% in waarde en sloot de week af op het niveau van $48.614. De laatste keer dat het lukte om de week op een dergelijke hoogte te sluiten is alweer twee jaar geleden.

Bitcoin maakte afgelopen nacht nog een kleine sprong en wist hiermee een aanval te doen op de $49.000, een belangrijke weerstandszone waar de koers doorheen moet breken. Deze aanval werd bij $48.828 afgeslagen.

De bitcoin koers steeg afgelopen nacht even tot dichtbij $49.000. – Bron: CoinMarketCap.

Op het moment van schrijven handelt de bitcoin koers op $48.115 op crypto exchange Bybit (Powered by SATOS). De bitcoin prijs in euro komt uit op 44.495 euro op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo.

Ondanks dat er hier en daar wat kleine bearish signalen te zien zijn, zoals de Bitcoin Consultant in zijn nieuwe video laat zien, is er ook een bullish formatie te zien op de grafieken.

Bitcoin vormt een ‘bull flag’

Op de 4-uurs grafiek is namelijk een zogenoemde bull flag te zien. Waar we eerder een bull pennant zagen, waaruit de koers is uitgebroken waarna de recente stijging volgde, gaat het nu dus om een bull flag. Ook dit patroon kan een teken zijn dat de koers zijn opwaartse trend kan gaan voortzetten.

“Bitcoin vormt een BULL FLAG🟡 na een BULL PENNANT🟢 op de H4-grafiek. Beide grafiekpatronen zijn erg bullish wat betreft prijsactie.”

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Dat is gelijk aan ongeveer 20,15 ADA of 132,64 DOGE! Klik op de onderstaande knop om een nieuw account aan te maken bij Bitvavo:

Pak 10 euro gratis


🎁 Begin het nieuwe jaar goed: €10,- gratis crypto naar keuze

Dinsdag wordt een belangrijke dag

Tot slot werpen we een blik op de economische agenda. Deze week zijn er weer een aantal belangrijke gebeurtenissen die je in de gaten moet houden. Hieronder een overzicht met de belangrijkste gebeurtenissen die invloed kunnen hebben op de bitcoin koers:

  • Dinsdag 13 februari om 14:30: Amerikaanse inflatiecijfers (CPI),
  • Donderdag 15 februari om 08:00: Inflatiecijfers Verenigd Koninkrijk (CPI),
  • Donderdag 15 februari om 14:30: Amerikaanse werkloosheidscijfers en detailhandelsverkopen,
  •  Vrijdag 16 februari om 14:30: Amerikaanse Producentenprijsindex (PPI), een inflatie-indicator.

 


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment