Bitcoin koers op exploderen? Crypto bekers voor het grijpen

Stefan de Graaf


Over iets meer dan een week vindt de langverwachte Bitcoin (BTC) halving plaats. Hoewel de bitcoin koers de afgelopen weken sterke tegenwind ervaart, is de aanloop naar de halving nog nooit zo goed geweest als nu. In het verleden werd de halving iedere keer gevolgd door een gigantische bullmarkt, en investeerders lijken dit keer niets anders te verwachten.

Het Nederlandse merk Cryptomokken.com viert de Bitcoin halving en geeft samen met Crypto Insiders een crypto mok weg aan een van onze volgers. Reageer op onze Instagram story met jouw voorspelling voor de bitcoin prijs tijdens de halving. Maar Cryptomokken doet meer met de halving.

Bitcoin halving in aantocht

Het sentiment op de cryptomarkt heeft de afgelopen maanden een flinke boost gekregen, en de aankomende halving heeft hier ongetwijfeld een rol in gespeeld. Met de halving wordt het aantal nieuwe bitcoins dat in in omloop wordt gebracht, zoals de naam al doet vermoeden, gehalveerd. Specifiek worden de beloningen die miners ontvangen voor hun werkzaamheden gehalveerd. Momenteel strijken zij 6,25 BTC op voor het toevoegen van een nieuw transactieblok aan de blockchain, maar na de halving zal dit 3,125 BTC bedragen.

De halving vindt iedere 210.000 transactieblokken, wat gelijkstaat aan grofweg 4 jaar, plaats. Bij de voorgaande 3 halvings betrad bitcoin steeds enkele maanden later een langdurige explosieve prijsstijging.

Ook de in januari gelanceerde bitcoin spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) hebben een cruciale bijdrage geleverd aan bitcoin’s prijsexplosie van de afgelopen maanden. Bijna iedere handelsdag worden er honderden miljoenen dollars in de fondsen geïnvesteerd, waarmee bitcoins worden opgekocht.

Achter de schermen ziet het er uitstekend uit voor bitcoin. Het aanbod van nieuwe bitcoins neemt sterk af, maar tegelijkertijd zorgen de nieuwe beursfondsen voor een krachtige impuls aan de vraagzijde.

Crypto-sentiment leeft op

Bitcoin heeft voor het eerst in zijn geschiedenis een nieuw prijsrecord bereikt vóór de halving, met een piek van bijna $74.000. Het heeft bij veel investeerders de verwachtingen voor wat er na de halving staat te gebeuren flink opgeschroefd.

Of we wederom aan de vooravond staan van een weerzinwekkende bullmarkt is natuurlijk allesbehalve een garantie. Hoe dan ook is de Bitcoin halving een cruciaal fenomeen dat de inflatie van bitcoin omlaag brengt, en automatisch de schaarste een boost geeft.

Ook Cryptomokken.com erkent het grootse belang van de halving in en geeft zoals eerder benoemd speciaal voor lezers van Crypto Insiders een crypto mok weg. Volg ons op Instagram en laat onder onze story jouw voorspelling voor de bitcoin koers tijdens de halving weten.

Geen zin om afhankelijk te zijn van winnen? Snappen we. Cryptomokken geeft dan ook tot de halving korting op de crypto mokken – voor een paar euro tik je een mok op de kop.

Cryptomokken bekijken

 

Cryptomokken.com is opgezet door twee ondernemers die zich dagelijks bezighouden met cryptocurrencies & traden. Om deze passie met iedereen te kunnen delen, hebben zij unieke mokken ontworpen met daarop hun iconische beer en stier. Deze iconen kennen we vanuit de financiële wereld. Deze unieke crypto- en tradingmokken maken de dagelijkse bezigheid in cryptocurrency en trading nóg leuker


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment