Bitcoin koers maakt nieuw duik onder $65.000, altcoins volgen

Stefan de Graaf


Bitcoin (BTC) heeft gisteren een behoorlijk volatiele dag doorgemaakt. Na een sterke opmars van heel wat uurtjes is de koers weer terug in zijn negatieve sleur terechtgekomen. Inmiddels is bitcoin terug bij af op een cruciaal steunniveau, die vooralsnog een verder bloedbad weet te voorkomen. Hoe dan ook lijken de bears nog altijd de baas te zijn in de huidige cryptomarkt.

BTC op cruciale prijs van $64.500

Bitcoin begon gisteren aan zijn klim vanaf een prijs van enkele honderden dollars boven de $65.000. Na een mooie stijging van bijna 2% werd aan het begin van de middag een piek van zo’n $66.400 bereikt. Dit hoogtepunt is iets lager uitgevallen dan afgelopen maandag, toen bitcoin tot $67.000 wist te stijgen.

Vlak onder de $67.000 markeert een sterk weerstandsniveau voor bitcoin. Afgelopen maandag sloegen de bulls er slechts kortstondig in om deze te passeren, waarna ze alsnog werden teruggefloten. Gisteren vond direct een afwijzing plaats.

In een tijdspanne van iets meer dan een uur verloor bitcoin bijna $1.500 van zijn waarde. De koers dook voor de zoveelste keer de laatste tijd weer onder de $65.000, waardoor de angst op de markt flink is toegenomen.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

BTC bevindt zich momenteel op zijn steunniveau van grofweg $64.500. Dit prijslevel heeft zich afgelopen dinsdag nog uitstekend bewezen, maar zal nu wederom zijn beste beentje voort moeten zetten. Mochten de bears erin slagen om de koers hier doorheen te laten zakken, ligt een verdere crash richting $60.000 op de loer.

Zo ver is het vooralsnog echter niet. Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 64.585 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 60.284. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 1,28% in de min.

Ethereum en altcoins volgen met prijsdaling

De recente valpartij van bitcoin heeft ook de rest van de markt onder druk gezet. De meeste altcoins volgen de koning der cryptocurrencies met een koersdaling, hoewel de verliezen nog beperkt blijven bij velen.

Binnen de de tien grootste cryptomunten zijn er uitsluitend bescheiden prijsdalingen op te merken.

Ethereum (ETH) doet het de afgelopen dag iets slechter dan bitcoin met een daling van 1,84%. Hiermee komt de ethereum koers momenteel uit op $3.509.

Ook BNB (BNB) en solana (SOL) zijn de afgelopen 24 uur harder onderuit gegaan dan bitcoin, met beiden dalingen die nipt de 2% overschrijden.

De rest houdt zich wat dat betreft sterk overeind. Zo is ripple (XRP) met 1,04% gedaald, cardano (ADA) met 0,42% en dogecoin (DOGE) staat zelfs 0,14% in het groen.

10 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 10 euro gratis


Post Views: 0

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment