Bitcoin koers klimt terug naar vertrouwde $68.000, markt kleurt rood

Stefan de Graaf


De bitcoin (BTC) koers zit al dagen opgesloten in een steeds krapper wordende range. Ook de afgelopen dag beweegt de koers weer keurig tussen de $67.000 en $69.000, tot de frustratie van velen. Bitcoin kleurt vandaag nipt in het rood en heeft de meeste altcoins harder onderuit laten gaan.

BTC koers stabiel rond $68.000

De prijsactie van bitcoin laat veel investeerders in slaap sussen. Op slechts een kortstondige opleving tot $70.000 van afgelopen maandag na zakt de koers van bitcoin de afgelopen dagen steeds verder weg.

De prijszone rond $69.000 is sinds enkele dagen dan ook omgetoverd van steunniveau tot weerstandsniveau, en de afgelopen dag lijkt de koers zich weer langzaam maar zeker hiernaartoe te bewegen.

Gisteren aan het begin van de dag stond bitcoin op steenworp afstand van de $69.000, maar kreeg vervolgens enkele klappen te incasseren. De koers werd teruggebracht tot de onderkant van het handelsbereik op $67.000, waar het een tijdje vlak boven heeft bewogen.

Laat in de avond werd het gaspedaal maar weer eens ingetrapt, en klom de koers omhoog tot zijn huidige niveau van om en nabij de $68.000.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Indien de klim kan worden voortgezet, zal $69.000 een belangrijke horde zijn om te overwinnen. Bij een terugval is het cruciaal om niet onder de $67.000 terecht te komen, om een bloedbad richting $60.000 te voorkomen.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 68.122 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 63.055. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 0,88% in de min.

Ethereum en altcoins zakken weg

Er zijn maar weinig altcoins die momenteel in het groen kleuren. Het overgrote deel van de markt gaat netjes de koning der cryptocurrencies achterna. Bij de grote cryptomunten blijven de koersdalingen echter binnen de perken.

Kijkend naar de top 10 cryptomunten dan zijn er alleen maar dalers op te merken. Ethereum (ETH) is de afgelopen 24 uur met 2,32% onderuit gegaan, waardoor het op een prijs van $3.782 uitkomt.

Solana (SOL), ripple (XRP) en cardano (ADA) doen het allemaal net iets beter met koersdalingen tussen de 1% en 2%.

De grootste memecoins van de industrie, dogecoin (DOGE) en shiba inu (SHIB), zijn met dalingen van iets meer dan 3% de hardste dalers binnen de top 10.

Ook buiten de top 10 zijn het de memecoins die het slechtst presteren. Bonk (BONK), floki (FLOKI), book of meme (BOME) en pepe (PEPE) hebben stuk voor stuk iets meer dan 10% ingeleverd.

10 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 10 euro gratis


Post Views: 70

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 10.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment