‘Bitcoin koers kan explosief worden zodra de vaart er eenmaal inzit’

Stefan de Graaf


Het sentiment rondom bitcoin (BTC) is uitstekend. Sinds begin mei 2022 heeft de koers niet meer zo hoog gestaan als nu – die is immers al met ruim 130% gestegen. Toch is er volgens een analist van Trading.biz nog steeds meer dan genoeg ruimte voor een verdere stijging, die zelfs tot in volgend jaar zou kunnen lopen.


🔔 Vandaag: €56 goud gratis

“Bitcoin koers kan naar dit bedrag”

De bitcoin koers staat op het moment van schrijven al op ruim 34.770 euro, maar sommige analisten denken dat het goede nieuws nog niet voorbij is. Dat schrijft CoinDesk, die dit weekend contact heeft gehad met Trading.biz-analist Cory Mitchell.

Volgens hem kan de bitcoin koers verder stijgen tot 69.000 dollar – dat is de all-time high van eind 2021. Gemeten vanaf de huidige prijs zou dat een stijging van nog eens 77%. “Opwaartse trends voor bitcoin zijn doorgaans erg explosief zodra de vaart er eenmaal inzit. De koers kan dan honderden procenten in minder dan een jaar stijgen.” aldus Mitchell.

De ‘hele grote koersstijgingen’ gebeuren doorgaans anderhalf jaar na de bodem. Dat zou duiden op een hockeystick-achtige stijging halverwege 2024, want de bodem was eind 2022 toen FTX failliet ging.

In 2013 steeg bitcoin met 1200% in ongeveer 100 dagen. In 2017 steeg de koers met 1900% in minder dan een jaar, en eind 2020 steeg de koers 400% in ongeveer 140 dagen,” illustreert de analist. Echter waarschuwt hij ook voor de harde crashes die de coin te verduren krijgt op weg naar boven. Of hij denkt dat de koers in dit scenario nog verder zal stijgen dan de vorige all-time high is niet duidelijk.

Bitcoin koers stijgt nog tot $40.000?

Vooralsnog is de markt nog steeds in de ban van de mogelijke komst van spot-ETF’s voor bitcoin. Dat deze beursfondsen worden goedgekeurd staat nog niet vast, maar volgens veel analisten wordt die kans wel steeds groter. De bekende handelaar Peter Brandt denkt dat de koers in ieder geval nog kan stijgen tot 40.000 dollar.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment