Bitcoin koers houdt stand, cardano weer voorzichtig in de plus

Stefan de Graaf


Bitcoin (BTC) heeft recent een aantal fascinerende prijsbewegingen doorgemaakt. De huidige koers van $43.900 illustreert een aanzienlijke verbetering vanaf de start van 2023, waar het nog onder de $20.000 grens begon. Na een aantal dagen van enorme stijgingen voor bitcoin is de koers nu wel wat afgekoeld. Dit is eigenlijk niet meer dan normaal, maar de grote vraag nu is hoe lang deze periode gaat duren. Altcoins profiteren hier in ieder geval gretig van.

Bitcoin koers pauzeert

Nadat bitcoin op vrijdagavond zijn piek van bijna 44.500 dollar bereikte, moest de BTC koers weer een klein stapje terug doen. Maar groot was deze stap terug niet, want de koers is niet onder de $43.500 geraakt. Dit punt werd rond middernacht aangetikt.

Vervolgens is de koers weer aan een lichte stijging begonnen richting de $44.000. Op het moment van schrijven hikken we tegen dit prijspunt aan met een koers van $43.900. Ten opzichte van de afgelopen 24 uur staat bitcoin 0,66% in de min.

De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Cardano: ster in de Schijnwerpers

Cardano (ADA) is al een paar dagen een van de absolute uitblinkers in de cryptomarkt, met een indrukwekkende handelsprijs van $0.584 op Bitvavo. Sinds de bitcoin koers stabiliseerde, begonnen verschillende altcoins met een enorme stijging. Een van de meest opmerkelijke stijgers was cardano. ADA is de afgelopen 7 dagen met een astronomische 49% gestegen.

Ethereum (ETH), de op een na grootste cryptomunt, handelt momenteel op $2,350. Hoewel er een lichte daling van 1,20% ten opzichte van gisteren is, blijft de weekprestatie sterk met een stijging van 8,66%​​.

Ripple (XRP) heeft een aanzienlijke stijging doorgemaakt. Na een stijging van meer dan 7% deze week, bereikte de prijs onlangs ongeveer $0.69. Op dit moment staat XRP er netjes voor op $0,66.

Bitvavo geeft 20 euro gratis crypto

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum (ETH) te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo alleen deze maand 20 euro gratis aan nieuwe gebruikers die minimaal 10 euro op het platform storten. Maak via deze link een account aan bij Bitvavo en ontvang 20 euro gratis, én handel de eerste 10.000 euro zonder transactiekosten.

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment