Bitcoin koers heeft de “gevarenzone” verlaten volgens crypto-expert

Stefan de Graaf


Ondanks een flinke correctie van bitcoin (BTC), lijken analisten nu een positiever beeld te hebben voor wat betreft de koers. Na een tijdelijke accumulatiefase zou de digitale munt vervolgens weer flink kunnen gaan stijgen.


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto

Gevarenzone is voorbij

Volgens de crypto-analist “Rekt Capital” zou de gevarenzone voor bitcoin wel eens voorbij kunnen zijn. Via het social media platform deelt de analist een update van zijn bevindingen. Na een correctie van 23% zou bitcoin zich nu in een accumulatiezone bevinden, waarna het de weg omhoog zal vinden.

Zowel in eerder bitcoin cycli als in de huidige cyclus ziet men een correctie die zowel voor als na de bitcoin halving plaatsvindt. Op 1 mei corrigeerde bitcoin met 23% vanaf zijn top. De bodem van de correctie werd gevonden op 56.800 dollar. Dit moet volgens Rekt Capital dan ook de bodem van de correctie zijn. Als dit niet het geval was en de munt dus nog verder zal zakken, zou dit met 63 dagen de langste correctie ooit zijn voor de munt. Volgens data uit het verleden zou de huidige correctie moeten opveren op 56.000 dollar na 47 dagen. 

De theorie van de analist is dat bitcoin zich na de correctie nu bevindt in een accumulatiezone. Nu de koers na de correctie is opgeveerd naar 63.000 dollar, lijkt het erop dat de theorie zou kunnen kloppen,

Ondanks dat de data uit het verleden nooit een garantie kunnen geven voor de toekomst, durft de analist wel te beweren dat de huidige steunniveaus voor bitcoin sterk genoeg zullen zijn. Afsluitend schrijft Rekt Capital nog dat de eerstvolgende stap een stijging naar 68.000 dollar zal zijn.

Andere analisten, dezelfde voorspellingen

Op 13 mei postte de oprichter van Global Macro Investor, Raoul Pal, een bericht op X. Hierin deelde hij zijn visie waarin elke cyclus is opgedeeld in de vier seizoenen. Momenteel bevindt bitcoin zich in de zomer. De katalysator achter zowel het zomerseizoen als het herfstseizoen is volgens hem de globale liquiditeits cyclus. Dit zou erop duiden dat later in het jaar de koers nog flink zou kunnen gaan stijgen.

Begin mei liet de voormalige voorzitter van BitMEX, Arthur Hayes, al weten dat bitcoin eerst een periode zal fluctueren tussen twee grenzen, voordat de markt weer zal stijgen later in het jaar. Door een mogelijk aanstaande financiële injectie als gevolg van het monetair beleid van de Amerikaanse Federal Reserve, zouden er ook meer investeerders kunnen overstappen naar de risicovolle bezittingen zoals cryptocurrencies.


Post Views: 279

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment