Bitcoin koers gaat naar $350.000, zegt Michael Saylor

Stefan de Graaf


Michael Saylor is waarschijnlijk de allergrootste bitcoin (BTC) voorstander ter wereld. Zijn bedrijf MicroStrategy kocht al meerdere malen openlijk enorme hoeveelheden bitcoin. In een interview op donderdag met het Amerikaanse nieuwskanaal CNBC benadrukte Saylor nogmaals zijn overtuiging.


🔔 Vandaag: €56 goud gratis

Bitcoin zeer goed gepositioneerd

Saylor claimt dat bitcoin in het komende jaar een ongeëvenaarde koersstijging zal doorgaan. Dit geloof baseert hij op een aantal omstandigheden die momenteel samenkomen voor bitcoin. Ten eerste staat in april 2024 de vierjarige bitcoin halving op de planning. Deze halving zal de toevoer van nieuwe bitcoin op de markt drastisch verminderen.

Ten tweede hangt, zoals je misschien wel hebt gehoord, de goedkeuring van een bitcoin spot ETF in de lucht. Volgens de Amerikaanse bank JPMorgan zou het slechts een kwestie van weken kunnen zijn voordat we groen licht zien voor een bitcoin beursfonds. Saylor zegt hier het volgende over.

“Je gaat zien dat $12 miljard aan reguliere verkoop per jaar verandert in $6 miljard aan reguliere verkoop per jaar. Tegelijkertijd zullen dingen zoals spot bitcoin-ETF’s de vraag naar bitcoin vergroten. Dat is waarom we allemaal vrij optimistisch zijn voor de komende 12 maanden: de vraag gaat toenemen, het aanbod gaat krimpen, en dit is vrij ongekend in de geschiedenis van Wall Street.”

Hoe hoog kan bitcoin stijgen?

Wanneer het grote geld zich over bitcoin zal ontfermen, zal dit de crypto sector als geheel veranderen, denkt Saylor. Hij denkt dat hierdoor de aandacht op “kleine glimmende tokens” zal afnemen en bitcoin volledig in de spotlight zal komen te staan. Op basis hiervan voorziet Saylor dat de bitcoin koers tien keer over de kop zal gaan. Dit komt neer op een prijs van ongeveer $350.000.

Dit is een vrij hoge schatting. De meeste schattingen voor de aanstaande bullrun liggen niet hoger dan $150.000, vooral de schatting van cryptoanalist CryptoCon is erg specifiek. Hij voorziet een bitcoin piek van $128.000 eind 2025.

Maar de schatting van Saylor is niet de hoogste die we voorbij hebben zien komen. Enkele weken geleden deelde Arthur Hayes, voormalig BitMex CEO, zijn voorspelling. Hij is namelijk nog optimistischer en gelooft dat bitcoin dicht in de buurt zou kunnen komen van $1 miljoen.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment