Bitcoin koers explodeert, maar China werpt schaduw over de markten

Stefan de Graaf


Foto: Ms. Li/Shutterstock

De bitcoin koers explodeerde in de nacht van maandag op dinsdag boven het niveau van 45.000 dollar uit. Het is duidelijk dat de bulls zich verheugen op de komst van de Spot Bitcoin ETF, die nu echt heel dichtbij lijkt. Waar het sentiment rondom bitcoin positief is, zijn de Aziatische markten de dag wat minder vrolijk begonnen. China trok de gehele Aziatische beurs onderuit, nadat de industrie zwakke data presenteerde en President Xi Jinping waarschuwde voor een zwakkere Chinese economie.

De activiteit in de Chinese fabrieken viel in december naar het laagste niveau in zes maanden tijd, zo bleek uit de officiƫle data van zondag.


Cadeautje šŸŽ‰: Bitvavo geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto šŸš€

Wordt 2024 het jaar van bitcoin?

Zo kan het zomaar gebeuren dat 2024 het jaar van bitcoin wordt. Voor bitcoin lijken vrijwel alle seinen momenteel op groen te staan, wat we ook duidelijk terugzien in de koers. De rest van de traditionele financiƫle wereld lijkt momenteel wat minder zeker over het jaar dat voor ons ligt.

Voor Europa komt de focus vandaag te liggen op de data over de industrie, die ons moet leren in hoeverre de Eurozone zijn herstel kan doorzetten; ondanks dat er op wereldwijde schaal tegenwinden beginnen te ontstaan. De olieprijzen zijn vandaag gestegen, nadat de spanningen rondom de Rode Zee verder opliepen. Schepen blijven dit belangrijke handelskanaal hierdoor vermijden, waardoor de olieprijzen toenemen.

Alles op bitcoin?

Terwijl de geopolitieke spanningen toenemen en de Amerikaanse beurs op adem moet komen na een fantastisch jaar, blijft bitcoin dus rustig doorgaan waar het 2023 mee eindigde; met stijgen. Naast de Spot Bitcoin ETF, die zomaar deze week de felbegeerde goedkeuring kan krijgen in de Verenigde Staten, staat er voor bitcoin ook nog een halving op het programma in april.

Tot nu toe resulteerde iedere halving uiteindelijk in een bullmarkt, waardoor dit jaar zomaar eens een gigantische knaller kan worden voor de digitale munt. Wat denk jij? Gaat bitcoin in 2024 een nieuwe all-time high bereiken?

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment