Bitcoin koers en sentiment kelderen flink na dit nieuws

Stefan de Graaf


Goedemorgen Crypto Insiders, in dit artikel presenteren we een samenvatting van de meest relevante gebeurtenissen in de crypto wereld die afgelopen nacht hebben plaatsgevonden.

Hiermee ben je snel bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen. Gedurende de dag verschijnen er op Crypto Insiders meer uitgebreide artikelen over deze thema’s.


🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin dipt onder $59.000, altcoins tonen herstel

Bitcoin (BTC) gaat een moeilijke periode door. Bitcoin dipte gisteravond helemaal naar $58.400 voordat de koers herstelde naar de huidige prijs van $61.000. Klik hier voor een uitgebreidere koersupdate.

Opvallend is dat sommige altcoins wél al een herstel zien. Zo stijgt solana (SOL) met 9% vandaag, al ving de koers dan ook flinke klappen de afgelopen weken.

Ook AI-munten als Fetch.ai (FET) en singularitynet (AGIX) stijgen weer sterk en staan ruim 20% in de plus vandaag. Opvallend is dat dit gebeurt terwijl juist de aandelen van Nvidia dalen.

Ook memecoins presteren weer sterk. Dogwifhat (WIF), een van de hardste dalers de afgelopen tijd, steeg met maar liefst 23% in de afgelopen 24 uur.

Mt. Gox nieuws zorgde voor flinke bitcoin long squeeze

Bitcoin was al aan het dalen, maar dit kwam gisteren in een versnelling terecht toen nieuws naar buitenkwam over de terugbetaling van bijna $9 miljard aan bitcoin aan schuldeisers van het failliete Mt. Gox.

De aanvankelijke daling leidde al tot een miljoenenverlies onder derivatenhandelaren. Deze zogenaamde ‘long squeeze’ werd vervolgens verergerd met meer liquidaties die de koers verder omlaag duwde. Maar liefst 220 miljoen aan long posities werden in de afgelopen 24 uur geliquideerd.


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto

Bitcoin miners staan onder druk

Ondertussen staan ook de bitcoin miners onder druk. De zogenaamde hash-prijs is hard gedaald en komt in de buurt van zijn all-time low. Het is een teken dat veel miners momenteel “serieuze pijn” leiden.

Bitcoin ETF’s in neerwaartse spiraal, met $900 miljoen uitstroom in een week

Bitcoin ETF's in neerwaartse spiraal, met $900 miljoen uitstroom in een week

Marktsentiment op laagste niveau in 18 maanden

De crash van deze week zorgt er dan ook voor dat het marktsentiment is gekelderd naar het laagste niveau in 18 maanden: ‘angst’.


🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze

Bitcoin fondsen zien grote bedragen vertrekken

Volgens gegevens van CoinShares zagen bitcoin-fondsen afgelopen week een uitstroom van maar liefst $630 miljoen. Dat brengt de uitstroom in de afgelopen twee weken inmiddels op zo’n $1,1 miljard.

Volgens data van Farside zet de uitstroom bij de bitcoin-ETF’s ook deze week voort. Gisteren zagen de ETF’s een netto-uitstroom van $174,5 miljoen.

Buurland van Nederland beweegt vermogen aan bitcoin: speculatie stijgt

Buurland van Nederland beweegt vermogen aan bitcoin: speculatie stijgt

Europese Centrale Bank onthult eerste digitale euro rapport

Tot slot heeft de Europese Centrale Bank (ECB) haar eerste rapport over de vooruitgang van de digitale euro uitgebracht.

Privacy zorgen blijven een punt van aandacht. Daarom zegt de ECB dat het privacy zal waarborgen via versleuteling zodat je transacties niet zijn te traceren.

Verder mag financiële data verzameld door de ECB niet commercieel gebruikt worden zonder toestemming van de gebruiker.

Julian Assange vrijgelaten

Dan hebben we nog wat nieuws uit een andere hoek. Wikileaks oprichter Julian Assange is op vrije voet.

Wikileaks was in 2010 een van de eerste partijen ooit die bitcoin donaties accepteerde. Dat volgde nadat PayPal de rekening sloot nadat Wikileaks een enorme hoeveelheid controversiële en geclassificeerde documenten had gepubliceerd.


Post Views: 0

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment