Bitcoin koers daalt tot cruciaal punt, BNB schittert na goed nieuws

Stefan de Graaf


Bitcoin (BTC) begon gisteren te dalen en bereikte de laagste prijs in meer dan een week tijd. Desalniettemin weet de koers alsnog stand te houden boven de belangrijke $50.000. In deze marktupdate belichten we de huidige stand van zaken op de cryptomarkt. Hoe staat bitcoin ervoor, en wat zijn de grootste stijgers en dalers?


🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €10,- gratis crypto

Bitcoin koers stuitert bij $50.000

De bitcoin koers begon op woensdag te dalen nadat het meerdere pogingen deed om de $52.000 te breken. De bulls probeerden dit over de afgelopen week meerdere keren. Dit niveau blijkt echter een sterke weerstand te vormen op dit moment.

De bitcoin prijs de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

De koers vond uiteindelijk steun rond $50.600. Doordat BTC hier een stuiter maakt, vormt de koers hier volgens analist Trader Tardigrade een mogelijke dubbele bodem.

Een dubbele bodem is een patroon dat een positief vervolg kan hebben. Let wel, het is zeker geen zekerheid dat een dubbele bodem ook daadwerkelijk met een stijging vervolgd wordt.

De actuele bitcoin koers

Al met al handelt bitcoin op het moment van schrijven bij $51.575 op crypto exchange Bybit (Powered by SATOS). De bitcoin prijs in euro komt uit op €47.616 op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo.

Wat gaat bitcoin in maart doen? Niemand weet het natuurlijk, maar speculeren kan altijd. Deel jouw verwachting voor volgende maand via de onderstaande poll!

BNB schittert in rode crypto top 10

Bij de grootste altcoins op de cryptomarkt kleuren de cijfers voornamelijk rood. Enkel BNB (BNB) kleurt binnen de top 10 groen. De cryptocurrency die gelinkt is aan Binance staat ruim 7% in de plus. Dat lijkt voornamelijk te maken te hebben met een nieuwe aankondiging.

De exchange heeft namelijk bekendgemaakt welke cryptocurrency onderdeel zal zijn van de volgende Launchpool. Dit heeft in het verleden vaker gezorgd voor meer vraag naar BNB. Handelaren kunnen namelijk met BNB in aanmerking komen voor gratis crypto.

Andere grote stijgers zijn jasmycoin (JASMY), de nummer 92 van de markt. JASMY staat ten opzichte van 24 uur geleden ruim 37% in de plus. Ook singularityNET (AGIX) staat dik in het groen en stijgt 36%.

De grootste dalers zijn hedera (HBAR) met -7,9% en helium (HNT) met -7,5%.


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen hier €10,- gratis crypto

10 euro gratis crypto bij Bitvavo

Nederlanders kunnen via Bitvavo 10 euro gratis tegoed krijgen, waarmee zij crypto kunnen verhandelen op het platform. Bitvavo ondersteunt meer dan 200 cryptocurrencies. Maak nu een account aan bij Nederlands grootste cryptoplatform en claim nu 10 euro gratis tegoed. Dat staat gelijk aan bijvoorbeeld 676 jasmycoin (JASMY)!

Claim 10 euro gratis


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment