Bitcoin koers daalt tot $62.000, markt opent nieuwe week in mineur

Stefan de Graaf


Bitcoin (BTC) begint de nieuwe week met een nieuwe domper. Gisteren heeft bitcoin alweer zijn vierde achtereenvolgende rode week neergezet, en de huidige week heeft nu ook een valse start gemaakt. De koers is gisteren tot twee keer toe afgewezen rond de $64.000, maar lijkt vooralsnog steun te vinden bij een belangrijke prijszone.


📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀

BTC koers maakt nieuwe uitglijder

Sinds afgelopen vrijdag beweegt de bitcoin koers in een range tussen grofweg $62.000 en $64.000. Gedurende de nacht van vrijdag op zaterdag bracht een forse daling de koers tot de onderkant van dit bereik, waar het bijna de hele dag heeft geconsolideerd. De volgende nacht werd juist de bovenkant van het handelsbereik weer opgezocht, maar bitcoin had niet genoeg momentum te pakken om zijn stijgende trend voort te zetten.

Gisteren hikte BTC de hele dag tegen zijn weerstandsniveau van om en nabij de $64.000 aan, zonder al te veel prijsschommelingen. Vlak na middernacht zakte de koers echter als pudding in elkaar. Het steunniveau van enkele honderden dollars boven de $62.000 verricht vooralsnog zijn werk uitstekend.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Mocht het niveau alsnog verloren raken, ligt rond $60.000 de eerstvolgende halte voor BTC. Indien de koers een stuiter maakt vanaf zijn huidige niveau, is de eerder genoemde weerstand rond $64.000 logischerwijs belangrijk om in de gaten te houden.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 62.353 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 58.122. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 2,34% in de min.

Cryptomarkt krijgt klappen, solana daalt 5%

De meeste altcoins staan momenteel dieper in de min dan de koning der cryptocurrencies. Terwijl het er gisteren allemaal nog zo rooskleurig uit leek te zien voor altcoins, is het beeld vandaag met 180 graden gekanteld.

De gehele top 10 cryptomunten kleurt rood. Ethereum (ETH), dat gisteren hard de lucht in schoot, is vandaag met 3,26% gedaald tot een huidige prijs van $3.198. Solana (SOL) is de grootste verliezer met een daling van 5,14%, waarmee het nu uitkomt op $136,43.

Andere populaire altcoins zoals ripple (XRP), dogecoin (DOGE) en cardano (ADA) hebben het ook zwaar met dalingen van respectievelijk 2,81%, 3,65% en 3,53%.


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto

10 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 10 euro gratis


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment