Bitcoin koers daalt richting $62.000, angst laait op

Stefan de Graaf


De bitcoin (BTC) koers heeft het nog altijd moeilijk. Dat lijkt onder andere voort te vloeien uit de angst die heerst op de markt met het oog op het conflict tussen Israël en Iran. BTC daalt sinds gistermiddag en lijkt deze ochtend weer richting de bodem van eerder dit weekend te zakken.

Bitcoins koers daalt, verdere escalatie Israël en Iran dreigt

Op de grafieken is te zien hoe bitcoin afgelopen weekend een behoorlijk dip maakte. BTC daalde dit weekend hard nadat Iran een grootschalige aanval uitvoerde op Israël.

Een herstel vond op zondag en maandag plaats nadat het stof weer was gaan liggen. Gisteren kwam het neerwaartse momentum weer terug. Een tegenreactie van Israël zou namelijk aanstaande kunnen zijn. Een breder conflict in het Midden-Oosten zou negatief kunnen zijn voor bitcoin en andere risicovollere activaklassen.

Na een korte opleving daalde de bitcoin koers de afgelopen 24 uur toch weer terug. Bron grafiek: CoinMarketCap.
Na een korte opleving daalde de bitcoin koers de afgelopen 24 uur toch weer terug. Bron grafiek: CoinMarketCap.

Na deze daling komt de huidige bitcoin prijs op crypto exchange Bybit (Powered by SATOS) uit op 62.325 dollar. Op de Nederlandse cryptohandelsbeurs Bitvavo is de bitcoin koers in euro op het moment van schrijven €58.820. Nog geen account bij Bitvavo? Ontvang gratis 10 euro tegoed wanneer je via deze link een account aanmaakt.

Analist: BTC koers toont mogelijke bullish divergence

Nu bitcoin weer daalt is natuurlijk de vraag, gaan we nog verder zakken of is dit onderdeel van de vorming van een bodem? Cryptohandelaar Scott Melker, ook wel bekend als The Wolf Of All Streets, deelde op social-mediaplatform X een interessante grafiek. Volgens hem zou de bitcoin koers op de 4-uursgrafiek een zogenoemde bullish divergence kunnen vormen.

Waar de koers mogelijk een lagere low vormt, vormt de Relative Strength Index (RSI) indicator juist mogelijk een hogere low. Een dergelijke afwijking zou een positief signaal kunnen zijn.

“Mogelijk vormt zich een bullish divergence waarbij de RSI uit de oververkochte zone komt. We hebben hierbij wel een definitieve stijging nodig op het gebied van prijs en RSI.

Nothing to see… yet.”

Artikel gaat verder na de post.

Klappen bij altcoins als solana en toncoin groter

Tot slot werpen we een korte blik op de altcoins. Net als bitcoin staan de meeste altcoins in het rood. De gehele top 10 daalde de afgelopen 24 uur met als grootste daler solana (SOL). De nummer 5 van de markt staat 11 procent in het rood. Ook toncoin (TON) krijgt klappen en staat 9 procent in de min.

De top 10 altcoin waar de schade het minst is, is cardano (ADA). De nummer 10 kreeg het de afgelopen dagen al flink te verduren en staat de afgelopen 24 uur slechts 2,5 procent in de min. Daarbij moet gezegd worden dat ADA de afgelopen zeven dagen dik 25 procent rood kleurt. Dat is de grootste daling van alle top 10 coins in de afgelopen week.

Al met al daalde de totale cryptomarkt bijna vier procent in waarde. De markt komt daarmee uit op een waarde van 2,27 biljoen.

10 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 10 euro gratis


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment