Bitcoin koers daalt plotseling hard, altcoins vangen nóg meer klappen

Stefan de Graaf


De prijs van bitcoin (BTC) heeft uit het niets een forse uitglijder gemaakt. Eerder vandaag kon je al lezen dat de koers onder de $70.000 was gedoken, maar de daling is zojuist in een stroomversnelling terechtgekomen. Bitcoin’s koersdaling heeft de rest van de markt omgetoverd tot een heus bloedbad, waarin altcoins de meeste klappen incasseren.


Crypto radar: Bitcoin kust de $70.000 weer, markt presteert wisselend

  • icon-marktupdates

    Marktupdates

Bitcoin daalt tot onder $68.000

De bitcoin koers consolideerde vandaag rond de $71.000, vlak onder zijn sterke weerstandsniveau van rond de $71.500. De afgelopen week heeft bitcoin veelvuldig geprobeerd om boven deze prijszone uit te stijgen, maar met weinig succes. Niet voor de eerste keer is de koers nu naar beneden afgeketst.

Rond 15:00 luidde BTC zijn neerwaartse trend in. Langzaam maar zeker verloor de koers steeds meer terrein. Na een totale daling van bijna 5% bereikte bitcoin om 19:30 een dieptepunt van zo’n $67.400. Inmiddels is de koers alweer iets opgekrabbeld, tot nipt boven de $68.000.

De daling is mogelijk deels veroorzaakt door de dreiging van een Iraanse raketaanval op Israël. Dit heeft geleid tot de liquidatie van veel long-posities, wat vervolgens een kettingreactie veroorzaakte en de daling verergerde. Uit data van Coinglass blijkt dat er in een uur tijd maar liefst $210 miljoen aan crypto is geliquideerd, waarvan meer dan $200 miljoen afkomstig was van long-posities.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 68.284 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 64.162. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 3,07% in de min.

Altcoins fors onderuit, solana en cardano in het bijzonder

De bitcoin dominantie, ofwel het marktaandeel van bitcoin, is flink omhoog geschoten alsmede de koersdaling. Dit betekent dat de rest van de markt percentagegewijs een stuk meer heeft ingeleverd.

De top 10 laat veel opvallende dalingen zien, oplopend tot wel 10%. Ethereum (ETH) is de afgelopen 24 uur met 5,16% gedaald tot een actuele koers van $3.300.

Andere grote altcoins zijn zelfs nóg harder onderuit gegaan. Zo is solana (SOL) met 6,63% gedaald, ripple (XRP) met 6,02% en cardano (ADA) met 9,37%.


Crypto radar: bitcoin staat stil, maar memecoins gaan weer door het dak

  • icon-marktupdates

    Marktupdates

Bitcoin op weg naar $71.500?

Rond de $67.000 ligt een belangrijke steunzone voor bitcoin, zoals afgebeeld in onderstaand X-bericht, die vooralsnog zijn werk uitstekend verricht. Mocht de koers alsnog hier doorheen zakken, ligt een verdere daling richting $60.000 in het verschiet. Indien bitcoin stand weet te houden boven de $67.000, zou de eerder genoemde $71.500 weer opgezocht kunnen worden.


Bitcoin koers leeft op en stijgt flink, XRP in de plus na goed nieuws

  • icon-marktupdates

    Marktupdates

10 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.


Post Views: 4.241

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment