Bitcoin koers daalt hard tot kritieke $60.000, markt houdt adem in

Stefan de Graaf


Bitcoin (BTC) heeft met een flinke domper het weekend ingeluid. Gisteren heeft de bitcoin koers een scherpe duikvlucht genomen waarin meer dan $3.000 verloren ging. De crash heeft de koers tot zijn essentiële steunniveau van $60.000 gebracht, waar de bulls weer van zich hebben laten horen. Bitcoin bevindt zich nog altijd op glad ijs, waardoor de cryptomarkt gespannen toekijkt.

BTC koers daalt bijna 4%

Bitcoin beleefde gisteren in eerste instantie een ietwat saaie dag, zonder al te veel prijsschommelingen. De prijs van bitcoin leek vastgeklampt te zijn aan de $63.000; De koers bevond zich de gehele ochtend en bijna de hele middag in een nauw handelsbereik van enkele honderden dollars rond dit prijsniveau.

Om 16:00 kwam er eindelijk beweging in de bitcoin koers, al is het niet wat de meeste handelaren gehoopt hadden. Uit het niets maakte de koers een forse crash. In minder dan een uur tijd was de koers al gedaald tot $61.000. Vervolgens werd de daling op een iets lager pitje voortgezet. Rond 19:30 uur bereikte bitcoin een prijs van $60.000, waar het nog geruime tijd vlak boven heeft gehandeld.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

De prijszone van $60.000 markeert een belangrijke steun voor BTC, die de afgelopen tijd al vaker een verdere daling heeft weten te voorkomen. Ook dit keer zijn de bears uitgeput geraakt rond dit prijsniveau, en is de koers alweer iets opgekrabbeld.

Mocht de koers alsnog onder de $60.000 duiken, ligt een verder bloedbad richting $57.000 in het verschiet. Indien de koers zijn herstel voortzet, is $64.000 de eerstvolgende weerstand.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 60.960 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 56.677. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 3,08% in de min.

Cryptomarkt kleurt donkerrood, toncoin ontsnapt

Niet geheel onverwachts is de cryptomarkt omgetoverd tot een bloedbad. Bijna iedere altcoin is net als bitcoin onderuit gegaan. Er zijn echter enkele uitzonderingen, waaronder de aan Telegram verwante toncoin (TON), op plek 8 binnen de cryptomarkt, dat 3,91% in de plus staat ten opzichte van gisteren.

Kijkend naar de andere top 10 cryptomunten is het beeld een stuk droeviger. Ethereum (ETH) is de afgelopen 24 uur met 3,71% gedaald, tot een actuele prijs van $2.922. Verder is ripple (XRP) met 2,31% gedaald, dogecoin (DOGE) met 4,34% en cardano (ADA) met 3,73%. Solana is de grootste verliezer met een daling van 5,08%.

10 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 10 euro gratis


Post Views: 102

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment