Bitcoin koers daalt hard, groot crypto nieuws uit de rechtszaal

Stefan de Graaf


Bitcoin (BTC) heeft gisteren zijn eerdere stijging tot een nieuw jaarlijks hoogtepunt volledig uitgeveegd. Bitcoin bevindt zich als gevolg weer in zijn vertrouwde range waarin het inmiddels al een tijdje consolideert. We bekijken de prijsdaling en bespreken de huidige stand van zaken. Bovendien staat er voor vandaag het nodige op de agenda én is er vannacht groot crypto nieuws binnengekomen dat te maken heeft met Sam Bankman-Fried (SBF), de oprichter en tevens ex-CEO van de ingestorte cryptobeurs FTX.


🔔 Vandaag: €56 goud gratis

Bitcoin koers onderuit

De bitcoin koers begon gisteren om 14:00 uur hard te dalen en zakte al snel door het steunniveau van 34.800 dollar. Voorheen was dit level een belangrijke weerstand, maar woensdagavond passeerde de prijs kinderlijk eenvoudig dit niveau.

Als gevolg van de daling bevindt bitcoin zich wederom in zijn vertrouwde bereik waarin het de rest van de week heeft gehandeld.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Het niveau rond 34.200 dollar is wat dat betreft een prijslevel om in de gaten te houden, om een verdere daling richting 33.000 dollar te voorkomen. Mocht de 34.800 dollar wederom doorbroken worden, dan zou een stijging tot een nieuwe piek van 36.500 dollar binnen de mogelijkheden behoren.

Op het moment van schrijven staat de BTC koers op crypto exchange Bybit gelijk aan 34.520 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 32.509. Ten opzichte van 24 uur geleden staat de prijs 2,04 procent lager.

Altcoinmarkt: solana levert flink in

Kijkend naar de grootste 15 cryptocurrencies van het moment, springt solana (SOL) er wederom uit vandaag. Dit keer is de koers van SOL, die de afgelopen dagen opmerkelijk goed presteerde in vergelijking met de rest, het hardst gedaald van alle grote altcoins. Specifiek heeft SOL 6,99 procent in moeten leveren. Het heeft echter een imponerende stijging van bijna 100 procent achter de rug in 2 weken tijd, en dus komt deze correctie niet geheel onverwachts.

Andere harde dalers zijn chainlink (LINK) en ethereum (ETH) die respectievelijk 3,83 en 2,13 procent lager staan dan gisteren.


Bitcoin-mining nu voor iedereen! ⚡⛏️ €500 korting via Crypto Insiders!

  • Advertentie
  • Rollman Mining

Bitcoin vandaag: hier moet je op letten

Vandaag staan er enkele belangrijke datapunten uit de Verenigde Staten op de agenda.

Om 13:30 worden het Gemiddeld Inkomen Per Uur, de Niet-Agrarische Loonlijsten en het Werkloosheidscijfer gepubliceerd. Alle drie worden als belangrijke arbeidsmarktindicatoren beschouwd.

Om 14:45 uur krijgen we vervolgens de Diensten Inkoopmanagersindex (PMI), een leidende indicator voor de gezondheid van de Amerikaanse dienstensector, en om 15:00 uur de ISM niet-verwerkende Industrie Index, die de hoeveelheid activiteit volgt van de activiteit van niet-verwerkende bedrijven.


🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis

Crypto nieuws; voormalig CEO FTX schuldig bevonden aan fraude

Er is afgelopen nacht groot nieuws uit New York binnengekomen: voormalig FTX-baas SBF is schuldig bevonden aan fraude en het witwassen van geld. Om precies te zijn is SBF schuldig verklaard tegenover alle zeven aanklachten die tegen hem waren ingediend.

Er hangt hem nu een gevangenisstraf van maximaal 115 jaar boven zijn hoofd. Zijn veroordeling is vastgesteld op 28 maart 2024.

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Dat is gelijk aan ongeveer 0,27 SOL of 0,96 LINK! Maak via deze link een account aan bij Bitvavo en ontvang 10 euro gratis, én handel de eerste 10.000 euro zonder transactiekosten.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment