Bitcoin koers crasht en bereikt cruciale zone, markt reageert

Stefan de Graaf


De koers van bitcoin (BTC) heeft gisteren flinke tikken gekregen. Met de daling heeft de koers aangeklopt bij een belangrijke steunzone, die vooralsnog zijn werk verricht. Desalniettemin staat bitcoin en de gehele crypto markt nog altijd fors lager dan gisteren. Deze ochtendupdate geeft je inzicht in de actuele stand van zaken op de markt.


Start gratis met crypto 📈: Bitvavo geeft alle Nederlanders vandaag €10 gratis crypto naar keuze 🚀. Meld je vandaag aan 🚀

Bitcoin koers hard onderuit

Na ongeveer een week te hebben bewogen tussen de 42.000 en 43.000 dollar heeft bitcoin eindelijk een nieuwe koers ingeslagen. De tijdrovende zijwaartse prijsactie heeft plaats gemaakt voor een scherpe daling.

Gisteren rond 17:00 uur werd de koersdaling ingeluid. Bitcoin had enkele uren nodig om vanaf een prijs van zo’n 42.600 dollar te dalen tot een absoluut dieptepunt van nipt onder de 40.700 dollar.

De koers krabbelde direct iets op en heeft gedurende de nacht grotendeels vlak boven de 41.000 dollar bewogen.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

De daling heeft de koers kortstondig tot het belangrijke steunniveau van tussen de 40.750 en 40.200 dollar gebracht. Sinds december heeft bitcoin hier meerdere malen liquiditeit gehaald, en dus is het een belangrijke technische zone.

Mocht bitcoin onder dit niveau terechtkomen, dan ligt een daling tot zo’n 38.000 dollar in het verschiet.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 41.269 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs BItvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 37.931. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 3,68% in de min.

Crypto markt kleurt rood, solana en cardano dalen hard

Bitcoin heeft de rest van de markt omgetoverd tot een heus bloedbad. De gehele top 10 cryptomunten kleurt rood, en de meeste munten presteren slechter dan de koning der cryptocurrencies.

Ethereum (ETH) en ripple (XRP) zijn de enigen die een mindere daling achter de rug hebben dan BTC. Ethereum is de afgelopen 24 uur met 2,67% gedaald en XRP met 2,60%.

De rest van de grote altcoins zijn stevig aan het bloeden. Solana (SOL) is met 6,61% gedaald, cardano (ADA) met 4,91% en avalanche (AVAX) met 6,53%.


Bitcoin koers in mineur na historische ETF-goedkeuring

  • icon-marktupdates

    Marktupdates

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Dat is gelijk aan ongeveer 21,70 ADA of 19,71 XRP! Klik op de onderstaande knop om een nieuw account aan te maken bij Bitvavo:

Pak 10 euro gratis


🎁 Begin het nieuwe jaar goed: €10,- gratis crypto naar keuze

Bitcoin vandaag: Amerikaanse consumentenvertrouwen

Vandaag zijn alle ogen gericht op het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten. De zogenoemde Michigan Consument Sentiment Index wordt om 16:00 uur gepubliceerd. De verwachting ligt op 70,0, terwijl deze in december binnenkwam op 69,7.

Verder worden op hetzelfde tijdstip ook de bestaande huizenverkopen uit de VS van de afgelopen maand naar buiten gebracht. Er wordt net als vorige maand een waarde van 3,82 miljoen verwacht.

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment