Bitcoin koers crasht door Iraanse aanval op Israël, cryptomarkt diep rood

Stefan de Graaf


De bitcoin (BTC) koers en de bredere cryptomarkt crashen op dit moment hard. Dat heeft alles te maken met de ontwikkelingen in het Midden-Oosten, waar Iran drones en kruisraketten heeft afgevuurd op Israël.


Bitcoin koers leeft op en stijgt flink, XRP in de plus na goed nieuws

  • icon-marktupdates

    Marktupdates

Bitcoins koers in snelle beweging richting $60.000

Gisteren was er al een dreiging dat Iran een aanval op Israël uit zou gaan voeren, waardoor de BTC koers flink daalde. Waar de aanval gisteren uitbleef is dat vanavond anders. Iran heeft een grote hoeveelheid drones en kruisraketten afgevuurd.

“BREAKING: De Iraanse Revolutionaire Garde heeft tientallen drones en raketten op Israël afgevuurd, bevestigt de IRGC”, schrijft Faytuks News op X.

De reactie van de bitcoin koers op het nieuws is heftig. Op de grafiek is duidelijk te zien op welk moment het nieuws naar buiten kwam. Dit zorgde voor een snelle crash van bijna 10 procent. Op het moment van schrijven handelt bitcoin rond een prijs van 62.000 dollar.

Bitcoin koers crasht nadat bekend wordt dat Iran Israël aanvalt. - Bron: CoinMarketCap.
Bitcoin koers crasht nadat bekend wordt dat Iran Israël aanvalt. – Bron: CoinMarketCap.

De bekende analist en investeerder Anthony Pompliano legt in een reactie uit waar de plotselinge volatiliteit van bitcoin vandaan komt:

“Financiële activa reageren bijna altijd overdreven op geopolitieke geruchten, bedreigingen of aanvallen.”

Hieraan voegt hij aan toe: “Het is op die momenten dat de echte emotionele controle en het heldere denken van beleggers op de proef worden gesteld.”

Ook andere crypto koersen dalen hard

De paniek onder investeerders heerst uiteraard niet alleen bij bitcoin. Ook altcoins als floki (FLOKI), pepe (PEPE) en ripple (XRP) dalen op dit moment hard.

Een zeer groot deel van de top 100 noteert op dit moment dalingen van ongeveer 20 procent. Zo staat XRP 18 procent in het rood, en dogecoin (DOGE) 17,5 procent.

Al met al staat de totale cryptomarktkapitalisatie 9,5 procent in de min. De afgelopen uren is de markt met 200 miljard dollar gekrompen.


🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

10 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 10 euro gratis


Post Views: 4.760

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment