Bitcoin koers crasht 8% tot $65.000, extreme verliezen voor altcoins

Stefan de Graaf


De cryptomarkt heeft gisteren buitengewoon zware klappen ontvangen. Bitcoin (BTC) is met zo’n 5% onderuit gegaan, maar heeft zich ten opzichte van de rest van de markt verrassend sterk overeind gehouden. Altcoins zijn namelijk bijzonder hard getroffen, met veelal dalingen tussen de 10% en 20%. Hoe staat de markt er momenteel voor op deze zaterdagochtend en wat kunnen we de komende dagen verwachten?

Bitcoin koers hard onderuit

Bitcoin luidde gisteren de dag in rond een prijs van $70.000. Gedurende de ochtend bewoog de koers grotendeels zijwaarts vlak onder de $71.000, maar vanaf het begin van de middag ging het alleen nog maar bergafwaarts.

Rond 18:00 uur dook de koers onder de $69.000, waarna de daling in een hogere versnelling werd gezet. Enkele uren later werd een absoluut dieptepunt van $65.000 bereikt, om vervolgens direct te herstellen tot boven de $66.000.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

De forse koersdaling lijkt deels te zijn veroorzaakt door de toenemende spanningen in het Midden-Oosten, met de vrees voor een Iraanse aanval op Israël. Als gevolg waren veel handelaren met long-posities genoodzaakt hun posities met verliezen te sluiten, wat een kettingreactie van verkopen heeft veroorzaakt. Volgens data van Coinglass is er de afgelopen 24 uur ruim $937 miljoen aan crypto geliquideerd, met bijna $825 miljoen afkomstig uit long-posities.

Het eerstvolgende steunniveau voor BTC ligt rond de $64.500. Indien ook dit level verloren raakt, ligt een verdere daling richting $60.000 in het verschiet. Op de weg omhoog ligt rond de $71.500 een belangrijke weerstand.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 67.394 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 64.199. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 4,58% in de min.

Altcoins krijgen de hardste klappen

De bitcoin-dominantie, ofwel het aandeel van bitcoin in de cryptomarkt, is gisteren juist gestegen tot zijn hoogste punt sinds april 2021. Dit betekent simpelweg dat bitcoin een stuk beter, of beter gezegd ‘minder slecht’, heeft gepresteerd dan de rest van de markt.

Ondanks het feit dat de markt alweer iets is gestegen sinds het dieptepunt van gisteravond staat bijna iedere grote altcoin nog meer dan 10% lager dan 24 uur geleden.

Ook binnen de top 10 zijn de verliezen groot. Ethereum (ETH) is de afgelopen dag met 7,30% gedaald tot een actuele prijs van $3.256. Dit is tevens de laagste prijs in ongeveer 3 weken tijd.

Andere populaire altcoins hebben het nog veel zwaarder. Zo is solana (SOL) met 12,91% gedaald, ripple (XRP) met 10,97%, dogecoin (DOGE) met 13,35% en cardano (ADA) met 12,96%.

10 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 10 euro gratis


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment