Bitcoin kansen deze kerst, komt er nog een koers dip?

Stefan de Graaf


Hallo en welkom bij weer een gloedje nieuwe video! We hebben tot nu toe een vrij rustige week in de crypto-wereld. Na een periode van afnemende volatiliteit, richt ik me in deze video voornamelijk op bitcoin (BTC) en de relatie met altcoins.


Kerstcadeautje 🎁 PostNL’s laatste Crypto Stamp 2 nog beperkt beschikbaar voor €9,25

Bitcoin: De huidige stand van zaken

Ik bekijk eerst de wekelijkse grafiek van bitcoin. We hebben een aanzienlijke rally gezien, met acht opeenvolgende weken van stijging. Echter, afgelopen week was er uiteindelijk toch een correctie. Dat was te verwachten na zo’n sterke rally. De eindejaarsperiode speelt hier ook een rol; veel bedrijven en traders zijn minder actief, wat kan leiden tot minder volume en dus mogelijkheden in de markt.

Bitcoin vond initieel support op de 21-dagen Moving Average (MA), een teken van een sterke bull trend. We zien echter nu een lagere high, wat wijst op een zwakkere prijsactie. De weerstand ligt nu rond de $43.000, en de support rond de $42.500, in combinatie met de 21-dagen Moving Average.

Potentiële scenario’s voor bitcoin

Er zijn verschillende scenario’s mogelijk. Als de bitcoin koers onder de $42.500 zakt, kan er een ‘sweep‘ van de lows plaatsvinden. Met de huidige leverage in de markt en de geplaatste stop-losses, kan dit leiden tot een significante dip. Dit betekent echter niet dat de lange termijn bull trend ten einde is. Integendeel, ik blijf positief over 2024, met de halving en de mogelijke ETFs die eraan komen.

Een andere mogelijkheid is dat als bitcoin boven de $43.000 uitkomt, we een rally naar hogere niveaus, zoals $48.000, kunnen zien. Dit zou getriggerd kunnen worden door het sluiten van short posities.

Altcoins en hun afhankelijkheid van bitcoin

Wat betreft altcoins, ze volgen vaak de trend van bitcoin. Een significante dip in bitcoin kan leiden tot grotere dalingen in altcoins. Dit biedt kansen voor mooie instapmomenten. Wees voorzichtig met leverage en houd de horizontale supportniveaus goed in de gaten voor potentiële aankopen.

Benieuwd naar mijn volledige analyse? Bekijk mijn nieuwe video dan hierboven!

Bitcoin, crypto en aandelen

David is sinds 2013 actief met cryptocurrencies. In 2018 werd hij onderdeel van het team van Crypto Insiders waarbij hij wekelijks koersupdates en macro updates deelde. In 2021 is hij naast zijn werkzaamheden als aandeelhouder bij Catena Investments een YouTube-kanaal gestart om zijn kennis en inzichten te delen omtrent het investeren in crypto’s, aandelen, NFT’s en andere assets. Wil je meer weten over zijn visie en inzichten? Volg hem dan op zijn YouTube-kanaal!

Post Views: 521Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment